Marius Șumudică nu s-a mai abţinut! L-a făcut praf pe Edi Iordănescu. Greşeala uriaşă a selecţionerului

Marius Șumudică nu s-a mai abţinut după înfrângerea României în fața Belgiei! Tehnicianul l-a făcut praf pe Edi Iordănescu. Care crede ca a fost greşeala uriaşă a selecționerului la acest meci.

Marius Șumudică a analizat partida din turul doi al grupelor de la EURO 2024 și nu s-a abținut să facă unele remarci. Acesta e recunoscut faptul ca belgienii au un lot impresionant dar a observat și lipsa de atenție a tricolorilor.

Marius Șumudică nu s-a mai abținut!

Fostul antrenor al lui Gaziantep nu a dat vina pe Edi Iordănescu pentru rezultat, dar a aruncat cu câteva săgeți spre selecționerul României pentru tactica abordată.

“Am întâlnit un adversar mult mai bun decât Ucraina. Ne-au bătut pentru că individual au câștigat toate duelurile și aici cred că trebuie să dezbatem două lucruri. Primul aspect este recuperarea jucătorilor din punct de vedere al entuziasmului, fiindcă este durata foarte scurtă între jocuri. Mi s-a părut că unii nu au fost recuperați. Alții din punct de vedere fizic au clacat la jocul acesta.

Dacă nu ai forță la un campionat european, nu poți juca. Nu mă refer la Lukaku care este nativ așa. Dar jucătorii ceilalți au fost lucrați. Într-adevăr, viteza nu o poți schimba la un jucător, ea crește cu 5-8% maxim. Dar restul pot fi lucrate. Lipsa forței s-a văzut ieri. În toate duelurile 1 contra 1 au câștigat ei. Asta se lucrează și la cluburile la care joacă fiecare.

Noi am alergat 115 kilometri la meciul acesta, față de 111 kilometri ai lor. Dacă doar ne uităm la aceste distanțe nu au nicio relevanță. Și eu cu Dan (n.r. Lupu) putem să facem distanțele astea. Trebuie să ne uităm la viteza pe care au dezvoltat-o, la sprinturi, la cât alergi peste 25 de kilometri la oră, adică explozia. Dacă alergi doar într-un ritm, nu ajută cu nimic”, a declarat Șumudică pentru Fanatik.

Bancu, surpriza din meciul cu Ucraina

“Bancu pentru mine a fost o surpriză enormă la meciul cu Ucraina, din punct de vedere defensiv. Dar Bancu nu poate să joace niciodată fundaș stânga în 4. Pentru că el are probleme din punct de vedere defensiv. Orice se joacă în spatele lui, dacă nu este dublat de fundașii centrali este o mare problemă. Cum a fost și aseară.
Belgienii au fost foarte deștepți. Noi contra Ucrainei am jucat 4-3-3 contra 4-3-3, adică în oglindă. De data asta ei joacă 3-4-3. Adică au avut tot timpul superioritate. Aici nu știu de ce ne-a trebuit atât de mult să ne dăm seama. Și mă gândesc la un lucru. Eu sistemul acesta îl joc, de 5-6 ani, 3-4-3 sau 3-5-2, depinde

Noi l-am omorât pe Drăguș, pentru că trebuia să alerge la toți fundașii centrali, să îi blocheze pe toți pe construcția lor. În momentul în care un fundaș de-al lor urca cu mingea, trebuia să scoatem un mijlocaș. Ei atunci intrau în centru cu De Bruyne și cu Tielemans și primeau liber.
Onana a jucat liber, pentru că Marius Marin era număr 6. Pe Onana nu îl închidea nimeni între linii și fundașul central juca la el și deja controla jocul. Ei treceau deja de prima linie de pressing a noastră care nu a existat. 3-4-3 ăsta îți dă niște unghiuri foarte bune de joc”, a mai spus antrenorul.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed