Lesia Ţurenko s-a retras de la Indian Wells după ce a avut un atac de panică. Ce s-a întâmplat

Ucraineanca Lesia Ţurenko a explicat forfaitul său de la Indian Wells înaintea meciului cu Arina Sabalenka. Jucătoarea de tenis spune că a suferit un „atac de panică” după o discuție cu şeful WTA despre războiului din ţara sa.

„Motivul retragerii mele este un atac de panică. Oficial, este din + motive personale +, dar în realitate mi-a fost greu să respir. Putem vorbi de isterie. Acum câteva zile am avut o conversaţie cu CEO-ul WTA Steve Simon şi am fost absolut şocată de ceea ce am auzit.

Mi-a spus că el însuşi este împotriva războiului, dar că, dacă jucătorii ruşi sau belaruși îl susţin, este părerea lor şi că părerea altora nu trebuie să mă deranjeze”, a precizat Ţurenko, pentru Big Tennis.

Jucătoarea adaugă că ea şi câteva dintre colegele ei din circuit au cerut o întâlnire cu Consiliul de Adrministraţie al WTA. Sportivele doreau să întrebe cum poate cineva precum Steve Simon să fie un înalt responsabil WTA.

WTA a răspuns luni într-un comunicat:

„Mai presus de toate, recunoaştem emoţia Lesiei şi a tuturor sportivelor noastre ucrainene (…) asistăm la un război oribil. Cu consecinţe profunde, care afectează întreaga lume, la fel ca şi circuitul WTA şi membrii săi.

WTA şi-a exprimat în mod constant sprijinul deplin pentru Ucraina. Condamnă ferm acţiunile guvernului rus. Cu toate acestea, un principiu fundamental al WTA rămâne: sportivii trebuie să poată participa la turnee profesionale pe baza meritelor lor. Fără nicio formă de discriminare. Fără a fi penalizaţi ca urmare a deciziilor luate de liderii ţărilor lor”, a notat organizaţia, potrivit news.ro.

Sportivii ruşi şi belarusi concurează sub steag neutru, dar tragerii la sorţi îi aduce faţă în faţă cu ucraineni.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed