La scrimă, înainte! Floretistele Mălina Călugăreanu şi Maria Boldor, calificate pe tabloul principal la Mondialele de la Cairo

Sportivele române Mălina Călugăreanu şi Maria Boldor s-au calificat pe tabloul principal în proba individuală de floretă, sâmbătă, la Campionatele Mondiale de scrimă de la Cairo (Egipt), anunță agerpres.

Maria Boldor a obţinut patru victorii în grupă, 4-3 cu Maxine Jie Xin Wong (Singapore), 5-2 cu Ana Toldo (Brazilia), 5-1 cu Mariam Elzoheiry (Egipt), 5-1 cu Alhayam Alblooshi (Emiratele Arabe Unite), pierzând două dueluri, 4-5 cu chinezoaica Peilin Wu şi 0-5 cu poloneza Julia Walczyk. Boldor a dispus cu 15-14 în turul preliminar de suedeza Ester Schreiber.

Pe tabloul principal, în primul tur, Boldor o va înfrunta pe Kelleigh Ryan, reprezentanta Canadei.

Mălina Călugăreanu a reuşit doar două victorii în grupa preliminară, 5-3 cu britanica Teagan Williams-Stewart şi 5-1 cu Rafaela Santibanez (Chile), fiind învinsă de austriaca Olivia Wohlgemuth cu 3-2, de chinezoaica Yue Shi cu 5-1, de filipineza Maxine Isabel Esteban cu 5-2 şi de grecoaica Maria-Eleni Chaldaiou cu 5-2. În turul preliminar, Călugăreanu a dispus cu 15-9 de Katerina Cenţova (Ucraina).

Călugăreanu va juca în primul tur pe tabloul principal contra italiencei Alice Volpi, campioană mondială la individual în 2018.

Andreea Dincă a reuşit o singură victorie în grupa preliminară, 5-1 cu Radhika Prakash Awati (India), pierzând celelalte meciuri: 4-5 cu Nora Mohamed (Egipt), 4-5 cu Yuanting Cai (China), 2-5 cu Sabrina Fang (Canada), 3-5 cu Ariadna Castro (Spania) şi 1-5 cu Olga Sopit (Ucraina).

În turul preliminar, Dincă a fost învinsă de americanca Maia Mei Weintraub cu 15-3 şi s-a clasat pe locul 95.

Emilia Corbu a reuşit trei victorii în grupă, 5-1 cu austriaca Lilli Maria Brugger, 5-0 cu Ecaterina Gorobeţ (R. Moldova), 5-2 cu daneza Laeticia Jorgensen, pierzând meciurile cu americanca Zander Rhodes (4-5) şi cu poloneza Hanna Lyczbinska (2-5). În turul preliminar, Corbu a fost întrecută de singaporeza Maxine Jie Xin Wong cu 13-12, încheind pe poziţia a 72-a.

În proba individuală masculină de spadă, Alex Oroian a obţinut două victorii în grupa preliminară, 5-1 cu libanezul Karl Bou Khalil şi 5-4 cu kirghizul Ilim Bakytbek Uulu, pierzând confruntările cu venezueleanul Jesus Limardo (4-5), cu olandezul Tristan Tulen (3-4), cu columbianul John Edison Rodriguez (4-5) şi cu indianul Sunil Kumar (1-5).

În primul tur, Oroian a fost învins de italianul Davide Di Veroli cu 12-5 şi s-a clasat pe locul 134.

Delegaţia României pentru Campionatele Mondiale de scrimă de la Cairo (15-24 iulie) cuprinde 17 sportivi (12 fete şi 5 băieţi), care au ca obiectiv o clasare pe locurile 4-6.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed