Judecătorul român de la TAS explică ce se întâmplă la Rapid. ‘Vor achita suma’

Cristian Jura, judecător la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, a vorbit despre situația în care este Rapid. Giuleștenii au primit interdicție la transferuri luna trecută pentru că au pierdut procesul la FIFA în cazul Julio Cesar. Clubul ar trebui să-i achite jucătorului restanțe de 600.000 de euro.

FRF a pus în aplicare decizia, astfel Rapid nu are voie să înregistreze jucătorii transferați. Clubul s-a judecat cu forul condus de Burleanu, dar a pierdut și la Tribunalul București.

Cristian Jura a acordat un interviu pentru ProSport în care a vorbit despre situația în care a ajuns echipa din Giulești.

„Rapid este într-o situație, în care au mai ajuns și alte echipe din România, din cauza faptului că nu se cunoaște și nu se stăpânește foarte bine dreptul sportului, partea juridică a tot ceea ce înseamnă principiile dreptului sportului în lume, nu doar în România.

Echipe din România ajung să plătească sume importante de bani pentru că nu întreprind demersuri juridice corecte/indicate/recomandate la momentul potrivit, nu sunt încheiate contractele cu clauze foarte clare și fără echivoc, nu se înțelege ce înseamnă și ce presupune conceptul de succesor sportiv și ce implică acesta, nu sunt abordate în mod specific problemele legate de insolvență, de drepturi de formare, de palmares, de marcă, de fairplay financiar”, a spus Cristian Jura pentru sursa citată.

Judecătorul român de la TAS are și o veste proastă pentru șefii Rapidului.

„Probabil că, într-un final, vor trebui să achite suma respectivă. În cazul în care nu o achită vor rămâne cu transferurile blocate”.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed