Jandarmeria a întocmit 10 dosare penale după meciul Dinamo – CSA Steaua. Câți fani au fost interziși pe stadioane

Suporterii care au făcut haos pe Arena Națională la meciul Dinamo – CSA Steaua, disputat vinerea trecută, și-au aflat pedepsele.

Jandarmeria a anunțat că au fost aplicate 75 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 125.050 lei.

„Astfel, au fost întocxmite 62 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 4/2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările şi completările ulterioare şi 13 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată într-un comunicat.

De asemenea, au fost întocmite 10 acte de constatare pentru sesizarea organelor de urmărire penală privind săvârşirea unor infracţiuni şi au fost identificaţi 19 autori:

  •  opt acte de constatare conform prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările şi completările ulterioare;
  •  un act de constatare conform prevederilor Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările şi completările ulterioare;
  •  un act de constatare pentru faptele de „ultraj”, „distrugere” şi „tulburarea ordinii şi liniştii publice”, acesta fiind înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Fani interziși pe stadion

Au fost aplicate și 36 de sancțiuni contravenționale complementare, constând în măsura interzicerii accesului la competițiile sportive similare, scrie news.ro.

Fanii au început scandalul pe Arena Națională cu aproape o oră înainte de startul partidei. Partida a început cu o întârziere a aproximativ șapte minute, din cauza materialelor pirotehnice aruncate de suporteri.

CSA Steaua s-a impus în meciul cu Dinamo, scor 2-1, vinerea trecută, în etapa a șasea din Liga 2 Casa Pariurilor.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed