Ion Ţiriac l-a dat de gol pe David Popovici! Dezvăluire incredibilă a magnatului: ‘A fost acolo acum câţiva ani’

Ion Ţiriac l-a dat de gol pe David Popovici! Este o dezvăluire incredibilă a magnatului despre noul campion european de la înot, la 100 de metri liber. Racheta de doar 17 ani a uimit întreaga lume

David Popovici a luat medalia de aur la CE de de la Roma, la 100 de metri liber şi a corectat şi recordul mondial al probei. Acum, Ion Țiriac vorbeşte despre ascensiunea incredibilă a acestuia.

Ion Ţiriac l-a dat de gol pe David Popovici!

Ion Ţiriac a dezvăluit persoana decisivă în cariera lui Popovici. Este vorba despre şefa de la Nataţie, Camelia Potec. S-a aflat cum l-a descoperit fosta campioană pe Popovici.

„Eu, la un moment dat, acum mulți, mulți ani, cred că sunt 35-40 de ani, clădisem un club în sudul Franței, lângă Perpignan. Se numea Saint-Cyprien orașul. Un primar deștept, deștept al dracului!

Am stat să facem 22 de terenuri, dintre care 8 acoperite. Omul a făcut 300 de bungalouri lângă. Vara următoare, văd că pun ăștia pe câmp nu știu câte porți de fotbal.

Cine-mi vine la cafea într-o dimineață? Michel Platini! «Ce faci, mă, aici? Du-te dracu’ la fotbal, la ai tăiÍ» Și îmi zice: «M-a chemat primarul, a făcut șapte terenuri aici și a zis să vin să fac o academie».

În toate cele trei luni de vacanță de vară, erau acolo 2.700 de copii, 27 de antrenori, 12 ore pe zi.

Nu știu ce o fi ieșit acolo apoi, dar îți dau un alt exemplu. Potec. Pentru trei sau patru ani, la „Stejarii”, aduna vreo două, trei sute de copii și făcea trei zile de concurs în piscina de acolo.

Erau 12,13,14 antrenori și se alegeau 30,40 de copii. Nu cei mai performanți ca timp, cei mai performanți ca tehnică. Îi ținea în București, iar noi, fundația, plăteam.

Vreo trei săptămâni, antrenamente de șase ore pe zi. Îl vedem acum pe domnul Popovici, dar se pare că mai e unul care vine din spate, îmi scapă numele, la 1.500 de metri (n.r. -Vlad Stancu), iar el e dintre cei care au fost acolo acum câțiva ani”, a spus Ion Țiriac, conform gsp.ro.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Tenis de masă: Echipa masculină a României, prima victorie la CM de la Chengdu

Echipa masculină a României a obţinut prima victorie la...

Veste cutremurătoare despre Vasili Hamutovski. Fostul portar a învins o boală cumplită. Cum l-ar putea afecta detenția

Familia fostului portar a făcut dezvăluiri cutremurătoare prin intermediul...

Dezamăgire în tabăra Rapidului. Adrian Mutu și-a taxat jucătorii, dar nu l-a iertat nici pe arbitru

Rapid a pierdut surprinzător cu ultima clasată, Chindia, scor...

Toni Petrea a făcut minuni la Chindia. Prima victorie în Liga 1. ‘Importantă este atitudinea’

Chindia a câștigat primul meci în actualul sezon. Ultima...

Parteneri
Recomandari