Gata, s-a făcut! Abramovici a vândut clubul Chelsea: Cine este noul proprietar

Chelsea Londra a emis un comunicat prin care confirmă că a ajuns la un acord cu noul proprietar, anunță digisport.ro.

După mai multe săptămâni în care mai mulți miliardari s-au arătat interesați de achiziționarea clubului de pe Stamford Bridge, londonezii au dezvăluit cine este noul cumpărător.

Printr-un comunicat oficial transmis în timpul nopții de vineri spre sâmbătă, Chelsea a confirmat înțelegerea cu grupul de investitori condus de Todd Boehly. Clubul britanic a dezvăluit și sumele tranzacției, dar și ce au în plan să facă noii conducători în perioada următoare.

„Chelsea Football Club poate confirma că au fost conveniți termenii pentru noul grup de proprietari, condus de Todd Boehly, Clearlake Capital, Mark Walter și Hansjoerg Wyss, în ceea ce privește achiziționarea clubului. Din totalul investiției realizate, 2,5 miliarde de lire sterline vor fi distribuiți pentru achiziționarea acțiunilor din club, iar aceste încasări vor fi depuse ulterior într-un cont bancar înghețat din Regatul Unit, cu intenția de a ajunge 100% sub formă de donație în scopuri caritabile, așa cum a confirmat Roman Abramovici.

Va fi necesară aprobarea guvernului Regatului Unit pentru ca veniturile să fie transferate din contul bancar înghețat din Regatul Unit. În plus, noii proprietari vor furniza 1,75 miliarde de lire sterline pentru investiții suplimentare în beneficiul clubului.

Acestea includ investiții în Stamford Bridge, academie, echipa de fotbal feminin, dar și finanțare pentru Fundația Chelsea. Vânzarea se așteaptă să se finalizeze la sfârșitul lunii mai, sub rezerva tuturor aprobărilor de reglementare necesare. Mai multe detalii vor fi oferite în acel moment”a transmis Chelsea, printr-un comunicat oficial.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed