Fost căpitan al Germaniei îi face praf pe Messi, Neymar și Mbappe: la PSG este ca un magazin de lux. Nu funcționează!

Messi, Neymar sau Mbappe sunt printre cei mai mari fotbaliști din lume, dar nu formează o echipă la PSG, consideră Phillip Lahm.

Fostul campion mondial cu Germania și multiplu campion cu Bayern consideră că PSG nu este un proiect rentabil din punct de vedere fotbalistic.

PSG este ca un magazin de lux

Lahm aseamănă PSG cu un magazin de lux, la care toată lumea se uită, dar pe care nimeni nu și le permite.

”Această echipă exorbitant de scumpă seamănă cu un magazin de lux care etalează cele mai valoroase exponate, care sunt admirate de toată lumea, dar pe care nimeni nu şi le permite. Asta garantează atenţie sporită şi spectacol doar dacă funcţionează din punct de vedere economic. Când sunt cheltuiţi atâţia bani, dar nu se obţine calitate, nu este bine”, scrie Lahm, într-un editorial în Die Zeit.

Fostul căpitan al lui Bayern consideră că politic șefii lui PSG și-au atins scopul, dar fotbalistic lasă de dorit.

”Din punct de vedere politic, investiţia PSG poate să fi dat roade. Fotbalul, popularitatea îl face un instrument potrivit pentru alte scopuri… Aceea este calea în lume. Fotbalul, însă, este altceva. Echipe grozave, cu care oamenii se identifică, se dezvoltă într-un proces. Acest lucru poate reuşi doar cu cooperare, solidaritate şi comunitate. Acestea sunt valorile Europei, dar nu şi ale celor de la PSG”, a mai scris fostul fundaş.

Joacă neinspirat şi oferă doar câteva momente publicului

Philipp Lahm arată că PSG nu va ajunge niciodată la nivelul lui Bayern Munchen din cauza abordării fotbalului.
”Au cei mai renumiţi fotbalişti de pe planetă şi au fani şi urmăritori pe tot globul. Dar nimic supranatural nu a apărut în cele două dueluri cu Bayern Munchen. Nimic care să trezească entuziasm, nimic din care vrei să faci parte. Trebuie să-ţi pară rău pentru fani parizieni numeroşi care au călătorit la Munchen”, mai spune campionul mondial.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed