Emiliano Martinez, gestul la care nu se aștepta nimeni. Ce a făcut cu mănușile folosite în finala Cupei Mondiale din Qatar

Emiliano Martinez, portarul naționalei Argentinei, a făcut un gest extraordinar, pentru a ajuta copii bolnavi de cancer. Fotbalistul și-a vândut mănușile cu care a apărat în finala Cupei Mondiale din Qatar.

Argentina a câștigat Cupa Mondială în luna decembrie, după o finală extraordinară împotriva Franței. Timpul regulamentar nu a fost suficient pentru a stabili o învingătoare, așa că a fost nevoie de prelungiri și lovituri de departajare.

Emiliano Martinez și-a vândut mănușile.

Emiliano Martinez a făcut minuni în poarta Argentinei, fiind unul dintre oamenii cu cea mai mare contribuție la câștigarea Cupei Mondiale din Qatar. Acesta a fost decisiv la loviturile de departajare din finala jucată împotriva Franței.

Portarul a acceptat să își vândă mănușile la licitație, iar banii adunați să fie donați către serviciul de oncologie al spitalului Juan Garrahan din Buenos Aires, pentru a-i ajuta pe copii bolnavi de cancer. Suma obținută pe mănuși este de 45.000 de dolari.

„Nu joci în fiecare zi o finală de Cupă Mondială. Dar este mult mai important să-i ajuţi pe copii, decât să-mi ţin mănuşile acasă, într-o cutie”, a declarat cel mai bun portar al Cupei Mondiale din Qatar.

Oportunitatea de a scoate la licitație mănușile a apărut luna trecută. Martinez nu a ezitat să ajute copii aflați într-o situație dificilă.

„Când am primit oportunitatea să donez mănușile de la Cupa Mondială nu am ezitat. Este o cauză nobilă, pot ajuta copii”, a declarat atunci portarul.

Licitația a avut loc vineri, în mediul online, iar portarul a fost și el prezent. Câștigătorul licitației a primit mănușile, dar și autograful portarului care a contribuit la al 3-lea titlu mondial din istoria Argentinei.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed