Eduard Novak stârnește un nou scandal. Șefii Federației de Hochei pe Gheață dau de pământ cu ministrul sportului

Eduard Novak stârnește un nou scandal în sportul românesc. Ministerul Sportului a convocat Adunarea Generală la Federația de Hochei, dar mai multe cluburi susțin că este abuzivă.

Ședința are loc pe 15 februarie şi are pe ordinea de zi suspendarea Adunării Generale de la alegeri din septembrie 2022 şi adoptarea unei soluţii privind „situaţia organelor executive de conducere” a FRHG.

„Doar președintele federației poate convoca AG”

Preşedintele clubului ACS Steaua Rangers, Valentin Dragomir, consideră convocarea  abuzivă întrucât Legea Sportului nu prevede în mod expres cum poate interveni Ministerul Sportului în cazul unor încălcări grave ale statutului.

„Am primit convocarea, dar din punctul meu de vedere nu este în termenul legal, pentru că am primit-o pe 31 ianuarie, şi, dacă tăiem ziua de 31 ianuarie şi 15 februarie, conform codului civil, nu mai ies 15 zile.

Dincolo de această situaţie, cred că este o convocare abuzivă, pentru că în statutul Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă scrie că doar federaţia prin preşedinte poate să convoace Adunarea Generală şi nu ministerul. În momentul de faţă nici nu ştim cum să reacţionăm, fiind o convocare abuzivă.  Dacă ne convoca federaţia, înţelegeam”, a declarat Dragomir pentru AGERPRES.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, spune că instituţia pe care o conduce a fost nevoită să intervină pentru a nu bloca activitatea federaţiei şi că membrii Adunării Generale vor fi cei care vor decide.

Reacția FRHG

Ministrul Sporturilor convoacă abuziv Adunarea Generală a Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă. Ministerul Sportului, printr-o adresă oficială semnată de ministrul Eduard-Carol Novak, convoacă abuziv Adunarea Generală Extraordinară a Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă (FRHG), încălcând grav nu doar legislaţia în vigoare, dar şi statutul Federaţiei.

Precizăm că această adresă, prin care este convocată o Adunare Generală extraordinară a membrilor Federaţiei, nu a fost remisă chiar Federaţiei înseşi, într-un gest care demonstrează, pur şi simplu, reaua intenţie a ministerului faţă de FRHG.

În plus, o adunare generală extraordinară poate fi convocată doar de Biroul Federal sau de preşedintele Federaţiei. Singura situaţie în care, potrivit statutului şi legislaţiei în vigoare, adunarea generală poate fi convocată de alte părţi este aceea în care la secretariatul Federaţiei este depusă o moţiune de neîncredere semnată de majoritatea absolută a membrilor Federaţiei. Iar acest lucru nu s-a întâmplat”, spus reprezentanții FRHG.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed