Eduard Novak, intervenţie în scandalul momentului! Ce a spus despre controversa steagului Ungariei mari: ‘Chiar avem multe probleme!’

Eduard Novak a intervenit în scandalul momentului. Asta după ce federația maghiară de fotbal a anunțat că fanii pot afișa simboluri cu Ungaria Mare la meciurile naționalei. Mai mult, s-a spus că UEFA și-a dat acordul.

În cursul zilei, forul european a spus că nimic nu este adevărat, și a anunțat că Federația de Fotbal din Ungaria va fi aspru sancționată dacă se va întâmpla așa ceva.

Eduard Novak: ‘Nu facem politică externă’

Ministrul Sportului nu a dorit să facă foarte multe comentarii pe acest subiect și spune că sportul românesc are alte probleme.

„Sincer, nu am avut nicio discuție la Guvern. Astăzi încă noi nu avem niciun document oficial, toată ziua am citit presa. Pe o parte se spune asta, pe cealaltă, aia. Eu sunt ministru al Sportului în România, chiar avem foarte multe probleme în sportul românesc și ne ocupăm de treburile acelea.

Nu facem nici politică externă, deci deocamdată nu avem nicio poziție și nici nu comentăm. Nu este în jurisdicția noastră și până nu avem un document oficial nu avem despre ce discuta”, a spus Eduard Novak, la ProSport Live.

Reacția FRF după poziția federației maghiare

„FRF a solicitat forului de la Nyon punctul de vedere oficial cu privire la anunțul Federației Maghiare de Fotbal.

Ca urmare a răspunsului primit de la UEFA, facem următoarele precizări:

  1. UEFA nu a autorizat și nu va autoriza afișarea simbolurilor menționate de Federația Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European.

2. Considerăm că Federația Maghiară de Fotbal a greșit făcând anunțul respectiv. Afișarea acestor simboluri reprezintă o abatere de la prevederile Regulamentului Disciplinar UEFA (mesaje cu conținut provocator și/sau politic). FRF va sesiza cu siguranță comisiile disciplinare, dacă va fi cazul.

Federația Română de Fotbal amintește că revizionismul nu este acceptat în fotbal și are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancționa afișarea acestui simbol cu potențial de incitare la ură și violență la meciurile din competițiile europene”, se arată în comunicatul FRF.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed