Echipele din Liga 1 se familiarizează cu protocolul VAR

Până la startul Superligii, Comisia Centrală a Arbitrilor va prezenta tuturor echipelor participante informațiile necesare pentru primul sezon cu asistență video.

Alexandru Deaconu, manager VAR în România, s-a întâlnit deja cu jucătorii și staff-urile mai multor echipe din prima ligă, CS Mioveni, FCSB, Chindia Târgoviște, Hermannstadt, CFR Cluj, Universitatea Cluj, UTA Arad.

În prezentarea CCA sunt detaliate cele 4 situații în care poate interveni sistemul VAR, potrivit frf.ro.

Când se folosește VAR

GOLURI
Rol de asistență a ”centralului” în a determina dacă în faza premergătoare înscrierii unui gol a existat vreun incident care poate duce la anularea reușitei. Jocul este întrerupt doar odată ce mingea a trecut linia porții, pentru a nu afecta cursivitatea partidei.

PENALTY
Rol de a clarifica situațiile de acordare a loviturilor de la 11 metri. Poate decide acordarea unui penalty sau anularea unei decizii inițiale de a acorda lovitura de pedeapsă.

ELIMINARE
Rol în identificarea situațiilor în care se impune acordarea unui cartonaș roșu sau anularea unei astfel de decizii.

IDENTITATEA JUCĂTORILOR
Atunci când arbitrul acordă cartonașe jucătorilor, VAR va confirma arbitrului identitatea jucătorilor ce meritau sancțiunea.

Procedura VAR

PAS 1: PRODUCEREA INCIDENTULUI
”Centralul” informează arbitrul VAR sau arbitrul VAR îi recomandă ”centralului” analizarea incidentului/deciziei luate inițial.

PAS 2: VIZIONAREA FAZEI ȘI RECOMANDAREA VAR
Faza este revăzută în camera VAR, iar arbitrul video îl anunță pe ”central” ceea ce se vede prin intermediul sistemului de comunicare.

PAS 3: LUAREA DECIZIEI
”Centralul” hotărăște fie să revadă și el faza pe monitorul aflat la marginea terenului, fie acceptă informațiile primite din camera VAR și ia decizia corespunzătoare.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed