Drama cumplită a unei sportive celebre din România! Boala care a lovit-o crunt. Dezvăluiri teribile ale campioanei noastre / Foto

Drama cumplită a unei sportive celebre din România! Boala care a lovit-o crunt. Dezvăluiri teribile ale campioanei noastre. La 28 de ani, cea mai bună halterofilă din țară se pregătește de Jocurile Olimpice.

Loredana Toma este cea mai bună halterofilă din România. S-a calificat neoficial la JO de la Paris, după ce a câștigat două medalii de aur la Campionatele Europene de la Sofia.

Drama cumplită a unei sportive celebre din România!

Loredana Toma abia așteaptă luna aprilie atunci când se va califica oficial la JO de la Paris. „Nu am avut o presiune în privința calificării, abia aștept, sincer, să se tragă linie în aprilie ca să fiu oficial calificată, iar mai apoi rămâne lupta pentru medalie”, a dezvăluit sportiva.

Se pare că nu totul a fost roz în viața multiplei campioane mondiale și europene la haltere. Loredana a avut un moment în viață în care depresia o făcuse să renunțe la sportul pe care îl practică.

„Nici eu nu știu cum am trecut peste, poate prin dorința mea de a nu renunța. De foarte multe ori m-am gândit să mă las, dar m-am și răzgândit tot de atâtea ori. Și cu depresia mi-a fost greu, dar tot prin antrenament am reușit să trec peste. Am plâns în acea perioadă cât pentru toată viața adunată la un loc”, a declarat sportiva, potrivit sportsnet.ro.

„Am crezut că acolo va fi finalul”

În 2021, când România a fost descalificată de la Jocurile Olimpice, Loredana era favorita numărul unu și era și calificată.

Toma a declarat că, există și un lucru mai puțin bun în practicarea acestui sport, durere mare în tot corpul.

„Palmele mele sunt OK, m-am obișnuit și cu durerea asta, nu a existat o zi în care să nu am bășici și bătături în ele. Cred că încă vreo 5 ani după ce mă las și apoi o să am niște palme de om normal. Tot corpul mă doare, genunchi, spate, umeri.

Am avut o perioadă foarte proastă imediat după Tokyo, iar apoi în 2023. Am avut o accidentare destul de gravă, care m-a ținut pe bară vreo 6 luni. Bazin, șold, inghinal, fesieri, toate la pachet. Acela a fost un alt moment foarte greu și chiar am crezut că acolo va fi finalul dar din fericire am trecut și peste asta.

Nu am lipsit de la antrenamente, știam că o să câștig campionatul mondial, niciodată nu am fost mai sigură pe mine în privința unui concurs sau în privința unui titlu. După toată dezamăgirea aceea, simțeam că urmează să fac ceva mare.

O evoluție fără greșeală și apoi medalia. Voi face tot ce îmi stă în putință să mă întorc cu ea de la Jocurile Olimpice de la Paris”, a spus Loredana Toma.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed