Două românce, calificate pe tabloul principal al probei de sabie de la Mondiale

Sportivele române Sabina Martiş şi Ilinca Pantiş s-au calificat, duminică, pe tabloul principal al probei individuale de sabie, la Campionatele Mondiale de scrimă de la Cairo (Egipt).

Martiş a obţinut cinci victorii în grupa preliminară, 5-2 cu Aigerim Saiybay (Kazahstan), 5-2 cu Lea Kruger (Germania), 5-3 cu Nicole Sher Tynn Wee (Singapore), 5-2 cu Gracia Makwanya Nyabileke (RD Congo) şi 5-3 Pinar Miray Şişik (Turcia), pierzând doar un meci, 0-5 cu Ioana Ilieva (Bulgaria), conform agerpres.ro.

Sabina Martiş a trecut apoi cu 15-9 de ucraineana Olena Voronina în turul preliminar şi o va înfrunta pe tabloul principal pe cubaneza Leidis Maris Veranes Mustelier.

La rândul său, Ilina Pantiş a reuşit patru victorii în grupă, 5-4 cu Sophia Potter (Marea Britanie), 5-1 cu Nada Hafez (Egipt), 5-1 cu Kaouther Mohamed Belkebir (Algeria) şi 5-2 cu Linly Chhay (Cambodgia). Românca a pierdut două confruntări, 4-5 cu Tamar Gordon (Canada) şi 4-5 cu Iulia Bakastova (Ucraina).

Pe tabloul preliminar, Ilinca Pantiş a învins-o pe vietnameza Thi Khanh Linh cu 15-7, iar pe tabloul principal o va întâlni pe Julieta Toledo (Mexic).

Pe tabloul preliminar, Luţea a eliminat-o pe uzbeca Aysuliu Usnatdinova în primul tur (15-6), dar a cedat cu 6-15 în turul al doilea, în faţa franţuzoaicei Anne Poupinet, astfel că a încheiat pe locul 96.

Delegaţia României pentru Campionatele Mondiale de scrimă de la Cairo (15-24 iulie) cuprinde 17 sportivi (12 fete şi 5 băieţi), care au ca obiectiv o clasare pe locurile 4-6.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed