Dorinel Munteanu rupe tăcerea! Anunţ clar după calificarea tricolorilor la EURO 2024. Ce este obligat să facă Edi Iordănescu

Dorinel Munteanu rupe tăcerea! Fostul jucător a venit cu un anunţ clar după calificarea tricolorilor la EURO 2024. S-a aflat ce este obligată să facă echipa lui Edi Iordănescu la turneul final din Germania.

Dorinel Munteanu (55 de ani), cel care a avut 134 de selecții la naționala României, a fost unul dintre cei mai mari critici ai lui Edi Iordănescu atunci când tricolorii nu obțineau rezultatele așteptate.

Dorinel Munteanu rupe tăcerea

După ce reprezentativa țării noastre a reușit să se califice la EURO 2024, fostul jucător a spus că a privit meciul România-Israel cu mari emoții.

„Cu mari emoții, mai ales la început, când am luat golul acela rapid. Dar mi-a plăcut că echipa a avut reacție imediată, a egalat și a controlat apoi jocul, fără probleme. N-am mai văzut disperarea, haosul din alte partide, ci o echipă stăpână pe ea, cu încredere, cu atitudine, care nu s-a mai lăsat dominată, cu un joc de calitate.

Păi, a fost o diferență enormă față de partida tur cu israelienii, care ne-au chinuit la București. Iar acum puteam să-i învingem chiar mai clar. Și normal că la final m-am bucurat pentru băieți, pentru Edi, pentru noi. Și ei, și fotbalul românesc aveau nevoie de această calificare.

(n.r. Au fost momente când i-ați criticat) Da, au fost, fiindcă jocul nu arăta deloc bine. Nu trebuie acum să uităm asta, că nu-i criticam fără motiv! Iar criticile astea de multe ori fac și bine, te fac să-ți pui întrebări, să cauți răspunsuri, soluții. Trebuie să iei ce e bun din critici.

Dacă aveam aceeași abordare de la început, eram de mai demult calificați, fiindcă Elveția a făcut mulți pași greșiți, iar celelalte indirecte ne-au ajutat și ele. Dar e bine și așa, cu o etapă înainte de final”, a spus Dorinel Munteanu, conform GSP.ro.

Dorinel Munteanu: „Câteodată e nevoie și de critică”

Mai mult, fostul internațional a spus că succesul reprezentativei României i se datorează, în mare parte, lui Edi Iordănescu.

„Era o grupă accesibilă și până la final s-a dovedit că România nu putea să rateze calificarea. Până la urmă, suntem neînvinși și cu mari șanse să o câștigăm. Voi fi în tribună cu Elveția, să le țin pumnii băieților și să ne bucurăm de această performanță.

Jucătorii sunt actorii principali, dar absolut, meritul principal este al lui Edi! A făcut până la urmă o echipă și mai ales un nucleu de jucători care s-a omogenizat. Îi reproșam că nu găsea un grup stabil, că făcea prea multe schimbări. Dar uite că a învățat din meciuri, din experiențele trecute și a făcut asta. Le-a dat încredere băieților și acum au început să arate altfel.

Bravo lui și bravo și jucătorilor! Mă bucur enorm pentru ei, fiindcă am sperat mereu că lucrurile se vor îndrepta. Să nu creadă nimeni că n-am avut și eu încredere. Ar fi culmea să nu vreau binele naționalei, nu există așa ceva! Dar câteodată e nevoie și de critică”, a mai spus fostul jucător.

Despre șansele României în cadrul turneului final

Dorinel Munteanu este de părere că naționala condusă de Edi Iordănescu are potențialul de a face o figură frumoasă la EURO 2024.

„(n.r. Se poate chiar mai mult la acest Euro?) Da, sunt convins de asta! Acolo o să fie altfel, ambiția și orgoliul de a ne prezenta bine cu adversari de calibru vor conta. Această echipă are potențial să crească de acum și mai mult.

Meciul cu Israel trebuie să fie un reper, de aici să mergem doar mai sus, cu curaj, cu atitudine! Așa ar fi normal. Uite că putem să jucăm și sub presiune! Da, România are o altă față, una care place și care promite. Voi încerca să merg și în Germania, să fiu alături de ei. Pentru că eu cred că putem să facem o figură frumoasă și acolo.

Am arătat că putem să jucăm cu personalitate, fără teamă, cu determinare. La 0-1, poate altădată cădeam, dar acum am demonstrat caracter și moral. Au fost multe lucruri bune în acest meci cu Israel, care dovedesc că putem mult mai mult”, a conchis Munteanu, potrivit sursei citate.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed