Dezvăluirea anului în Formula 1! Max Verstappen, braţ la braţ cu Francesco Bagnaia. Afacerea uriaşă a fost parafată

Mutarea momentului. Compania Liberty Media, cea care deține Formula 1 a făcut o mișcare de ultim moment. Americanii au plătit o sumă fabuloasă.

Liberty Media, care deține „Marele Circ” din 2017 a anunţat luni preluarea companiei-mamă a Campionatului Mondial de MotoGP, Dorna.

Dezvăluirea anului în Formula 1

Compania americană Liberty Media, care patronează Formula 1, a anunţat luni preluarea companiei-mamă a Campionatului Mondial de MotoGP, Dorna, în schimbul sumei de 4,2 miliarde de euro, informează Reuters.

„Liberty Media va achiziţiona aproximativ 86% din Dorna. Managementul Dorna păstrând aproximativ 14% din capitalul propriu. Tranzacţia reflectă o valoare a companiei pentru Dorna/MotoGP de 4,2 miliarde de euro (4,53 miliarde de dolari). Și o valoare a capitalului propriu de 3,5 miliarde de euro’, se arată într-un comunicat difuzat de MotoGP.

Achiziţia urmează să fie finalizată până la sfârşitul anului, sub rezerva avizelor şi aprobărilor din partea autorităţilor legale, subliniază MotoGP.

„Suntem încântaţi să ne extindem portofoliul de active sportive şi de divertisment de prim plan prin achiziţionarea MotoGP”, a spus Greg Maffei, preşedintele şi CEO-ul Liberty Media.

„Suntem încântaţi de ceea ce aduce această piatră de hotar pentru Dorna, paddock-ul MotoGP şi fanii curselor”, a anunțat și Carmelo Ezpeleta, șeful celor de la Dorna.

Pentru ca tranzacţia să fie dusă la bun sfârşit, va fi nevoie şi de acordul autorităţilor de reglementare.

Fondul de investiţii CVC, a fost obligat să vândă mai întâi Dorna, în 2006, pentru a putea cumpăra Formula 1, competiţie pe care a vândut-o apoi către Liberty Media, în 2017.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed