Decizie incredibilă a rivalei Simonei Halep! Şi-a abandonat cariera la doar 30 de ani. Mărturia teribilă a fostului lider mondial WTA

Garbine Muguruza, fost număr 1 WTA, și-a anunțat retragerea din activitatea sportivă! Spanioloaica a făcut marele anunț în cadrul unei conferințe de presă, conform Marca. Decizia a venit în urma unei pauze de activitate, de mai bine de un an.

Muguruza nu a mai jucat un meci oficial din luna februarie 2023, din cauza unor accidentări consecutive. Iberica a ținut un discurs emoțional în cinstea momentelor frumoase adunate până la frumoasa vârstă de 30 de ani.

Garbine Muguruza a renunțat la rachetă!

Jucătoarea de tenis din Spania și-a trecut în cont un titlu de Roland Garros, în 2016, dar și unul de Wimbledon. Mai mult, aceasta a fost câștigătoare și în anul 2021, la Turneul Campioanelor.

„A sosit momentul retragerii mele. Am ajuns până aici!
Povestea mea în acest sport a fost fantastică. Am împlinit multe vise pe care le aveam când eram copil. Povestea mea a fost fantastică.

Cuvântul „retragere” sună foarte puternic, pentru că am totuşi 30 de ani. Dar sunt 25 de ani de când am început să joc tenis, în care am reuşit atât de multe. Mă simt mândră că am reuşit, că am rezistat atunci când îţi stabileşti un obiectiv rezistând în momentele dificile, dar şi în cele bune, asta este fără îndoială ceea ce mă face să mă simt cea mai mândră.

Am luat decizia încetul cu încetul. Aceste luni au fost esenţiale. Am primit cu braţele deschise această pauză. În fiecare zi mă simţeam mai bine şi nu mi-a fost dor de disciplina şi dificultatea vieţii pe care o aveam înainte. A fost progresiv şi ceea ce îmi doresc cel mai mult este să mă uit la următorul meu capitol şi nu atât la cel din tenis pe care îl ştim deja!”, a admis Muguruza.

Cel mai bun moment al carierei: finala de la Wimbledon

„Finala de la Wimbledon este un moment unic, mai sunt o mie de alte momente, dar să câştigi Wimbledon, locul unde începe istoria tenisului, este cel mai tare. Câştigarea acelui turneu este cel mai bun lucru pe care îl puteam obţine!”, a încheiat spanioloaica.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed