Decizie ciudată în Formula 1. McLaren își pune toată baza într-un pilot debutant

Decizie ciudată în Formula 1. Echipa McLaren a decis să semneze cu pilotul Oscar Piastri în vara anului trecut.

Piastri urmează să concureze alături de Lando Norris pentru echipa ce are sediul în Marea Britanie.

Decizie ciudată în Formula 1

Oscar Piastri a părut să fie adus la McLaren pentru a fi utilizat drept ” vioara a 2-a” însă Zak Brown, directorul executiv al echipei, are alte planuri pentru pilotul francez.

Zak Brown spune că a fost „impresionat” de noul pilot Oscar Piastri.

Directorul executiv al McLaren este conștient de faptul că anul în care australianul a lipsit de la cursele de competiție înseamnă o oarecare ”ruginire în cursă” atunci când va reveni pe circuit anul acesta.

Piastri a fost în centrul unui duel între Alpine și McLaren anul trecut. Consiliul de Recunoaștere a Contractelor a decis că echipa din Woking are dreptul de a beneficia de serviciile fostului campion de Formula 2 pentru 2023.

Obiectiv îndrăzneț pentru 2023

În vârstă de 21 de ani va fi acum partenerul lui Lando Norris în ceea ce va fi campania sa de debut în Formula 1. Fost pilot de rezervă al celor de la Alpine în sezonul 2022, Piastri este gata de debut.

Brown este încrezător că, în ciuda timpului petrecut departe de acțiune, Piastri va reuși să intre destul de repede în ritm.

„Este foarte matur pentru vârsta lui. Am fost foarte impresionat de modul în care a gestionat drama verii, dacă vreți. Este evident că are un talent imens.

Nu a mai concurat de un an, așa că trebuie să eliminăm orice urmă de ruginire a cursei de pe el. Sunt sigur că vom face în scurt timp. Un individ foarte concentrat, foarte tehnic și abia aștept să îi văd pe el și pe Lando pe grila de start anul viitor”, a declarat Zak Brown pentru Formula1.com

Sezonul 2023 va debuta pe data de 5 martie cu Marele Premiu al Bahrainului.

McLaren are ca obiectiv atingerea locurilor 1-4 în clasamentul constructorilor.

În sezonul 2022, Mclaren a reușit o clasare pe poziția a 5-a. Această clasare constituie un eșec pentru echipa din Marea Britanie.

Lando Norris s-a clasat pe locul 7 la finalul sezonului.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed