David Popovici s-a dezlănţuit! Anunţul venit înaintea Jocurilor Olimpice. Ce va face românul la competiţia de la Paris

David Popovici s-a dezlănţuit! Anunţul venit înaintea Jocurilor Olimpice. S-a aflat ce va face românul la competiţia de la Paris. Campionul de la nataţie a luat o decizie care surprinde pe toată lumea.

David Popovici nu va locui în satul olimpic. Asta deşi acesta este obiceiul de la această competiţie.

David Popovici s-a dezlănţuit!

Înotătorul David Popovici afirmă, într-o postare pe Facebook, că nu va sta în satul olimpic la Jocurile Olimpice de la Paris. Serviciile de protecţie privată vor fi achitate însă integral de către el şi echipa sa.

Popovici subliniază că protecţia sa nu va fi asigurată din bani publici. Acest lucru poate fi confirmat de preşedintele FRNPM Camelia Potec, preşedintele COSR Mihai Covaliu şi secretarul general COSR George Boroi.

De asemenea, înotătorul susţine că nu va sta la un hotel de lux. Se va caza la un hotel obişnuit de 3 stele.

„Jocurile Olimpice de la Paris se apropie cu paşi repezi şi urmează o perioadă de pregătire intensă ce necesită un mare efort atât fizic, cât şi mental.

Este esenţial ca un sportiv care participă la o competiţie atât de importantă, să aibă liniştea atât de necesară pregătirii.

În acest proces este implicată şi logistica, dincolo de odihna necesară şi minimele nevoi ce ne ajută în menţinerea rutinei şi concentrării. Logistica implică şi o simplificare practică, în cazul de faţă, cazarea în afara satului olimpic, având în vedere condiţiile speciale din Paris şi distanţa dintre baza de concurs şi satul olimpic.

Asigurarea protecţiei şi siguranţei sportivilor şi echipelor lor reprezintă în egală măsură o necesitate vitală şi o prioritate pentru toate delegaţiile care vor veni la Jocurile Olimpice, delegaţii ce urmează protocolul de securitate cerut de organizatori.

Consider că toate măsurile au fost analizate atent de către COSR si FRNPM astfel încât totul să se desfăşoare bine.

Povestea preluată de anumite canale media, dintr-un unghi desprins de realitate, cu jumătăţi de adevăr prezentate ca adevăr absolut şi fără o reală documentare, nu este corectă.


De aceea, câteva precizări sunt necesare:

– în urma analizării situaţiei de către echipa mea, FRNPM, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi cu acceptul clar al acestor insituţii,, cazarea în afara satului olimpic a apărut natural şi a fost aleasă ca fiind cea mai bună varianta în cazul meu

– această idee a apărut în urmă cu mai mult de un an şi a fost o decizie de echipă, la fel cum a fost şi în cazul altor sportivi care merg la aceeasi competiţie (canotaj, caiac-canoe)

– hotelul de lux la care se face referire este un hotel obişnuit de 3 stele

– echipa mea a anunţat în repetate rânduri Federatia de Natatie si Pentatlon Modern şi Comitetul Olimpic si Sportiv Roman că serviciile de protecţie privată vor fi achitate integral de către noi şi nu din bani publici; preşedintele FRNPM Camelia Potec, preşedintele COSR Mihai Covaliu şi secretarul general COSR George Boroi sunt cei care pot să confirme

– în istoria JO au fost şi alte cazuri în care sportivi români au fost cazaţi în afara satului olimpic, rog presa să acorde mai multă atenţie documentării.

Îmi doresc să ne respectăm reciproc, să muncim mai mult şi să ne oferim unii altora ocazia de a ne reprezenta cu seriozitate si integritate în domeniul pe care fiecare dintre noi şi-l alege.

David”, a scris Popovici pe Facebook.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed