Cristi Balaj intervine în scandalul momentului. Declarații incredibile după ce Istvan Kovasc a comis-o în meciul CFR Cluj – Petrolul

Cristi Balaj intervine în scandalul momentului. Fostul arbitru a găsit explicații pentru greșelile făcute de Istvan Kovacs în meciul CFR Cluj – Petrolul Ploiești, 1-0.

Oaspeții au cerut două penalty-uri, dar arbitrul s-a făcut că nu vede.

Cristi Balaj intervine în scandalul momentului

Prestația lui Istvan Kovacs din meciul de la Cluj a fost aspru criticată de mai mulți oameni din fotbal. Cristi Balaj, fost arbitru, a găsit însă explicații pentru fazele controversate.

În minutul 32, portarul Răzvan Sava l-a împiedicat pe Alexandru Musi, în timp ce acesta se îndrepta spre minge. În minutul 48, Arlind Ajeti i-a pus talpa pe gleznă lui Pedro Justiniano. Istvan Kovacs nu a reacționat la niciuna dintre faze. 

„Dacă se întâmplă ceva foarte clar la această fază, este jucarea mingii de către portar. După asta apare un contact întâmplător, pentru că fotbalul se joacă în mișcare. Vedem atacantul care îşi lasă vârful picioarelor, ceea ce înseamnă că el nu mai are intenţia să păşească. Nici nu îşi doreşte acest lucru.

În momentul în care un atacant târăşte vârful picioarelor pe sol, este clar că îşi doreşte să cadă. Să vă uitaţi la vârful picioarelor lui.

De ce nu a mers la VAR? În momentul în care arbitrul din camera VAR sesizează că atacantul forţează şi îşi târăşte vârful picioarelor pe sol, este clar. Mesajul pentru arbitru este că atacantul îşi doreşte să cadă. El refuză să încerce să păşească.

Portarul, când joacă mingea, e normal să se deplaseze din inerţie. Nu se poate ca portarul să se întindă după minge, să o joace și să se oprească pe loc. Nu e suliţă să se înfigă în pământ. El alunecă, are acea mişcare inerentă. Nu întâmplător fotbalul este un sport de contact.

Repet, atacantul anticipează și își lasă vârfurile picioarelor, le târăște pe sol”, a declarat Balaj, pentru PrimaSport.

CFR Cluj a câștigat cu petrolul Ploiești, scor 1-0.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed