Cosmin Contra a dat cărţile pe faţă! Ce s-a întâmplat, de fapt, cu spaniolii care au distrus Dinamo. Dezvăluiri şocante ale antrenorului

Cosmin Contra a dat cărţile pe faţă! S-a aflat ce s-a întâmplat, de fapt, cu spaniolii care au distrus Dinamo.

Actualul antrenor al celor de la Damac a dezvăluit un episod ce-l are drept protagonist pe Pablo Cortacero, fost acționar la Dinamo începând din anul 2020.

Cosmin Contra a dat cărţile pe faţă

Cosmin Contra a colaborat cu acesta între august-decembrie 2020. La început, antrenorul a crezut că spaniolii au intenții serioase, dar mai apoi a realizat faptul că aceștia l-au „lucrat”.

„Nu mi s-a părut nimic suspect decât în momentul în care am aflat salariile jucătorilor care au venit din ligile inferioare din Spania. Pentru că nu știam salariile. Erau acei spanioli puși ca directori sportivi, directori generali și ei se ocupau de aducerea jucătorilor. Singurul lucru pe care îl făceam eu era să vorbesc cu jucătorii în spaniolă, îi convingeam să se alăture acestui proiect.

Și am picat prost și față de jucători, și față de agenți, și față de suporteri! Dar în momentul în care am simțit că am durerea aia în piept… Nu voiam să risc să fac un atac de cord din cauza unor mincinoși ca acești spanioli. Și am decis să plec, să las locul altora care pot să ajute clubul, pentru că eu nu mai puteam să ajut clubul. Chiar dacă foarte mult timp am ajutat clubul din banii mei și am plătit pe acolo ce trebuia să plătesc, dar se pare că indiferent ce am făcut la momentul ăla și în perioada aia și indiferent cât am încercat să redresez corabia…

Eu am plecat de la echipă după trei victorii la rând. N-am vrut să plec în momentele alea când chiar era situația foarte nasoală. Împreună cu jucătorii am avut un pact ca până la sfârșitul anului, în decembrie, echipa să facă un salt din punct de vedere al rezultatelor și apoi în iarnă fiecare să-și găsească drumul lui. Dar eu n-am mai rezistat nici până în iarnă din cauza durerii pe care o aveam”, a spus Contra, conform GSP.ro.

Cosmin Contra, acuzat de fanii de la Dinamo

Suporterii celor de la Dinamo l-au văzut pe Cosmin Contra drept principalul vinovat de aducerea spaniolilor la echipă. Totuși, antrenorul a afirmat că a fost realmente „păcălit” de aceștia.

„Eu nu i-am adus! Lumea poate să creadă și să mă învinovățească pe mine. Dar cu mâna pe inimă spun că am fost la fel de păcălit ca ei. Am fost imaginea sau țapul ispășitor pentru ei (n.r. pentru spanioli) și mi-am dat seama foarte târziu.

După o lună când am văzut că… Uite, la prima vizită a lui Cortacero la București, a venit cu soția și cu cei doi copii. Am fost să mâncăm în Herăstrău.

Ne-a prezentat proiectul. (n.r. Cortacero) Mi-a arătat o hârtie cu 500 de milioane de la o bancă pe care puteam să o scot și eu dacă aveam un prieten la o bancă. Dacă stai să analizezi toate lucrurile care s-au întâmplat… Dar eu îl credeam, nu nebunește, ci o mie la sută! Credeam că acest om va face exact proiectul pe care mi-l doream eu la o echipă din România”, a mai spus Contra.

Cosmin Contra: „Mi-am dat seama că ceva e putred”

În cele din urmă, Cosmin Contra și-a dat seama de intențiile reale ale spaniolilor, care, deși promiseseră că vor investi masiv la Dinamo, au ajuns să nu mai achite nici măcar salariile jucătorilor.

„Eu am fost așa orbit de a face un proiect gigant la Dinamo… Cu o bază sportivă ultramodernă, cu un stadion, cu achiziții, cu un Dinamo în 3-4 ani de zile să se bată și chiar să intre în Champions League! Noi vorbeam de intrare în grupele Champions League. Gândește-te, deci a venit cu soția cu cei doi copii, cu un băiat de-ai lui fotbalist. A doua zi, la Săftica ne-am dus să vedem terenurile adiacente de la baza sportivă. A venit cu un proiectant, care să construiască o sală de forță ultramodernă, văzută doar la Ajax. Adică niște lucruri despre care ziceai: „Mamă! Am dat tunul, eu ca antrenor!”.

După o lună, când am văzut că nu se întâmplă nimic și când am văzut că încep deja acele probleme de neplată… După ce am reușit să aflu contractele jucătorilor, mi-am dat seama că ceva e putred. După două luni, eram așa de apăsat de toate problemele care existau încât am fost la un..

Nu psiholog. E un antrenor sportiv, care îți dă mai multă încredere în tine. Eu sunt un tip puternic și cu încredere totală. Ca să transmit și eu mai departe, pentru că era așa nasoală situația încât nu doresc nimănui să trăiască ce am trăit eu. Și dacă în continuare suporterii dinamoviști mă consideră țap ispășitor pot să le spun cu mâna pe inimă că am vrut să fac lucruri mărețe la Dinamo cu niște oameni care m-au păcălit pe mine și i-au păcălit și pe ei.

Daaa. Și cu o hârtie de 500 de milioane. Cu un cont de 500 de de milioane… După aia m-am gândit că eu, având prieten un director la bancă, puteam să scot și eu hârtia aia. Am plătit toate cheltuielile care erau la nivel de zi la Săftica”, a conchis Cosmin Contra.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed