Collina anunță schimbări majore în arbitraj: fotbalul se va modifica radical

Șeful arbitrilor din cadrul FIFA, Pierluigi Collina, anunță schimbări majore în arbitraj, în special în zona minutelor de prelungire.

De la 1 iulie vor intra în vigoare noile norme, iar meciurile vor fi prelungite cu mult mai multe minute. Se va merge pe modelul aplicat de arbitri la meciurile de la Campionatul Mondial.

Colina anunță partide mai lungi

Collina a spus că este „de înţeles” de ce au fost acordate doar trei minute adiţionale în repriza secundă a meciului dintre Liverpool şi Manchester United, ţinând cont de proporţiile scorului, dar a subliniat că timpul suplimentar poate fi vital în competiţiile în care diferenţa de goluri este un factor, informează Agerpres.

„Chiar şi un singur gol marcat sau nemarcat poate face diferenţa, dacă regulamentul competiţiei spune că diferenţa de goluri este relevantă pentru clasamentul de la sfârşitul sezonului”, a subliniat italianul.

„Când jucam baseball, era o regula ca, după al şaselea inning, dacă exista o diferenţă de scor mai mare de şase, meciul se încheia. Poate că, pe viitor, putem lua în considerare în legile jocului să spunem că nu trebuie acordat timp suplimentar la sfârşitul meciului, dacă există o diferenţă de ‘X’ goluri între echipe. Dar acestea ar fi modificări ale regulilor jocului”, a subliniat Collina.

„În partida dintre Spania şi Costa Rica de la Cupa Mondială, spaniolii au marcat un gol în minutele suplimentare. Acel gol al ar fi putut costa calificarea Spaniei sau Costa Ricăi în turul următor. Dar înţeleg că adăugarea de timp suplimentar când rezultatul este 7-0 ar fi văzut ca ceva care nu poate fi cu adevărat de înţeles”, a adăugat el.

Tragerile de timp devin inutile

Collina a precizat, totodată, că „jucătorii şi-au dat seama că tragerea de timp nu mai este benefică, pentru că timpul pierdut este de obicei compensat la finalul meciului. Aşa că, odată ce jucătorii şi-au dat seama că nu există niciun beneficiu pierzând timpul, practic au încetat să mai tragă de timp”.

De asemenea, Pierluigi Collina le-a cerut arbitrilor sa fie mai ”proactivi’ în reducerea duratei opririlor minore, în care timpul nu este adăugat înapoi, cum ar fi aruncările de la margine, lovituri libere şi cornere.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed