Circuitul de coșmar pentru Max Verstappen și Red Bull: Ferrari caută prima victorie a sezonului

Circuitul de Formula 1 se pregătește de Marele Premiu al Australiei, care va avea loc, duminică, la Melbourne.

Red Bull și Max Verstappen pleacă ca mari favoriți, chiar dacă ultima victorie pe acest circuit a venit acum 12 ani.

Circuitul de coșmar pentru Red Bull

Sebastian Vettel a semnat ultima victorie a lui Red Bull pe circuitul stradal Albert Park. În acest sezon, Verstappen mare greu de oprit, asta pentru că monopostul său joacă ”în altă ligă” față de restul.

Sezonul trecut, cursa de pe circuitul stradal Albert Park a fost câștigată de Charles Leclerc, de la Ferrari. Echipa Ferrari caută prima victorie a sezonului și pare momentul ideal să taie din avântul Red Bull.

Max Verstappen: circuitul nu a fost prea amabil cu noi

Max Verstappen şi coechipierul său Sergio Perez au reuşit ”dubla” în primele două curse ale anului. Olandezul a câștigat la Bahrain, iar mexicanul a câștigat în Arabia Saudită. Monopostul RB19 nu are rival, până acum, în materie de viteză şi fiabilitate.

”Întotdeauna este plăcut … să experimentezi puţin la Melbourne, deşi din punct de vedere al pilotajului nu a fost un circuit prea amabil cu noi în ultimii ani”, a spus Verstappen.

Deși anul trecut a fost forțat să abandoneze, olandezul se arată încrezător pentru sezonul acesta.

”Pista este grozavă, cu câteva viraje de mare viteză şi eu mă bucur să pilotez aici, aşa că sper să avem o cursă bună în acest weekend. Trebuie să pilotezi simplu şi să fii consecvent”, a mai spus campionul mondial.

În acest an, circuitul Albert Park are o a patra zonă de DRS, între virajele opt şi nouă, din cele 14, care va favoriza monopostul Red Bull.

De la introducerea sa în calendarul Formulei 1 în 1985, Marele Premiu al Australiei a avut doar două locuri de organizare: un circuit stradal în Adelaide și circuitul Albert Park din Melbourne.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed