Cine va pleca din pole position în Cursa de 500 de mile de la Indianapolis

Alex Palou (Chip Ganassi Racing) va pleca din pole position în cea de-a 107-a ediţie a celebrei Curse de 500 de mile de la Indianapolis. Aceasta va avea loc pe 28 mai în campionatul nord-american de automobilism Indy Car.

Palou (26 de ani) a fost cel mai rapid duminică în „Fast 6”, sesiunea care a stabilit primele şase locuri pe grila de start. Este pentru prima oară în trei participări când spaniolul, campionul IndyCar în 2021, reuşeşte această performanţă.

El vizează prima sa victorie pe Indianapolis Motor Speedway, unde s-a clasat pe poziţia secundă în urmă cu doi ani, după un modest loc 28 în 2020.

Alex Palou, actualul lider al campionatului IndyCar, a fost înregistrat cu o viteză medie de 234,217 mile/h (aproximativ 377 km/h), devansându-i pe olandezul Rinus VeeKay (Ed Carpenter Racing) şi pe suedezul Felix Rosenqvist (Arrow McLaren).

Neozeelandezul Scott Dixon, coleg cu Alex Palou la echipa Chip Ganassi Racing, care viza al treilea pole position consecutiv în „Indy 500”, va pleca de pe poziţia a şasea, potrivit agerpres.ro.

Fostul pilot francez de Formula 1 Romain Grosjean, care concurează pentru echipa Andretti Autosport, va lua startul de pe locul 19.

Partea superioară a grilei de start a Cursei de 500 de mile de la Indianapolis:

Prima linie
1. Alex Palou (Spania/Chip Ganassi)
2. Rinus VeeKay (Olanda/Ed Carpenter Racing)
3. Felix Rosenqvist (Suedia/Arrow McLaren)

Linia a 2-a
4. Santino Ferrucci (SUA/Dreyer and Reinbold Racing)
5. Pato O’Ward (Mexic/Arrow McLaren)
6. Scott Dixon (Noua Zeelandă/Chip Ganassi)

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed