CFR îi declară război ministrului Novak! Președintele anunță că va ataca ordinul care impune românii în echipă în justiție: `Le ia dreptul la muncă străinilor, Uefa nu aprobă aceste măsuri discriminatorii`!

CFR Cluj se revoltă! Nu acceptă sub nicio formă măsura impusă de Eduard Novak. Ministrul Sportului obligă cluburile și echipele să aibă în componență 40% sportivi români la toate competițiile intercluburi, dar președintele campioanei, Cristi Balaj, anunță că ardelenii sunt deciși să boicoteze inițiativa lui Novak.

„Exclus să fie implementată de acum! Din punct de vedere sportiv, aș spune că salut o asemenea intenție, toți ne-am dori ca echipele de club să aibă cât mai mulți jucători români. Dar la sporturile de echipă e greu de implementat.

Am început compeția, ne-am format deja lotul de 25 de jucători. Noi deja am semnat contracte cu fotbaliștii conform actualului ROAF. Acum, ce facem? Cum reziliem contractele? O asemenea regulă trebuie pregătită, informați cei care se ocupă de destinele echipelor. Noi nici măcar azi n-am fost întrebați! E mult prea mult.

Îl cunosc foarte bine pe domnul Novak. Un ordin de ministru e cea mai simplă formă legislativă, procesul de avizare e redus. Întrebi federațiile și ții cont dacă vrei sau nu. Poți implica și celelalte ministere, cel al Muncii de exemplu, care se pot opune pentru că ordinul e împotriva măsurilor europene.

100% vom ataca în justiție ordinul! Nu avem cum să respectăm. Dacă nu respecți ordinul, atunci vine o sancțiune conform Legii 69. Însă aceste sancțiuni n-au norme de aplicare, nu știi cine te sancționează, cum. Ne-am grăbit.

Din 11 titulari, trebuie să ai 5 români în teren. Nu ai voie să spui cine să joace! Le iei dreptul la muncă străinilor. Nu vom respecta ordinul dacă intră în Monitorul Oficial. Noi jucăm în baza regulamentelor Federației.

Dacă legislația nu respectă normele europene, riscăm să fim excluși din competițiile internaționale. UEFA nu aprobă aceste reglementări discriminatorii”, a declarat Balaj în emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport 1.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed