Cele mai emoționanțe momente ale sportului! Roger Federer și Rafael Nadal au plâns împreună după ultimul schimb al campionului elvețian!

Sportul a trecut în plan secund aseară, la Laver Cup. Un mijloc, poate, și nu un scop în sine, a fost doar un mijloc care a produs și a strâns emoția unui moment unic în lume.

Roger Federer a spus adio tenisului la 41 de ani, în O2 Arena din Londra, într-un meci de dublu, unde l-a avut partener in crime oare pe cine dacă nu pe Rafa Nadal, eternul său rival și, în același timp, mare prieten. Fiindcă nimeni nu l-a motivat pe Roger mai bine ca Rafa în toată cariera sa.

Au fost învinși de americanii Tiafoe și Sock (6-4, 6-7, 9-11), însă scenele oferite de cei doi imenși sportivi au făcut ca rezultatul să nici nu fie notat.

La nici un minut după încheierea ultimului său meci oficial, Roger cel impenetrabil, elegant și serios nu s-a mai putut stăpâni și a plâns în fața coechipierilor din Team Europe care-l felicitau. Și a avut un discurs copleșitor. ”O să trecem cumva prin interviul ăsta. A fost o zi minunată. Le-am spus băieților că sunt foarte fericit, nu sunt trist. Mă simt fantastic să fiu aici.

M-am bucurat enorm pentru că tot ce am făcut aici a fost pentru ultima dată. Să-i am alături pe toți acești băieți minunați, familia mea, mă gândeam că se va întâmplat ceva neprevăzut din punct de vedere fizic, dar totul a mers foarte bine.

A fost incredibil că am putut juca alături de Rafa, în fața lui Rod Laver, lui Stefan Edberg. E incredibil. Nu am vrut să mă simt singur pe teren, dar să spun adio tenisului în echipă a fost mereu ceea ce mi-am dorit. Fiind în echipă cu Novak, Casper, Rafa, Matteo, Stefanos, băieții din echipa Lumii, a fost o mare plăcere.

”Știți că nu sunt trist!”

Se simte ca o sărbătoare pentru mine, e exact ce mi-am dorit. Nu ar fi trebuit ca a mea carieră să fie așa, nu mă gândeam că voi ajunge să fiu cine sunt. Eu doar mă bucuram că joc tenis. A fost o poveste fantastică, aș repeta-o oricând. A fost incredibil, a fost distractiv.

Înseamnă enorm să vă am alături și nu numai pe voi, pe toți fanii din toată lumea.
Chiar trebuie să vorbim de echipa mea? Măcar pot să vorbesc. În viziunile mele nu puteam să vorbesc din cauza emoțiilor. I-am avut alături în ultimii 30 de ani, toată lumea e aici, fetele, băieții, soția mea.

Mirka putea să îmi spună să mă opresc cu mult timp în urmă, dar m-a ajutat să continui, să am o carieră atât de lungă. Îți mulțumesc! Le mulțumesc părinților mei, a fost o noapte fantastică, vă mulțumesc!”, a spus Roger.

Apoi soția Mirka și cei patru copii au coborât pe teren pentru o îmbrățișare de familie, un tablou de pus în ramă: “Vă iubesc, să știți că nu sunt trist”!, a fost replica uriașului campion.

Protagoniștii uneia dintre rivalitățile istorice ale tenisului, Federer și Nadal au plâns în hohote, unul lângă celălalt, în timp ce Ellie Goulding interpreta piesa “Still falling for you”.
“Odată cu retragerea lui Roger, o parte din mine pleacă alături de el”, a spus spaniolul la conferința de presă ținută târziu în noapte la O2 Arena.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed