Cazul Simonei Halep schimbă tot! Anunț clar al unui expert. Se cer modificări radicale

Cazul Simonei Halep schimbă tot! Anunț clar al unui expert. Se cer modificări radicale în cadrul cazului de dopaj al fostei campioane de la Wimbledon.

Un expert în antidoping a analizat cazul în care s-a decis suspendarea Simonei Halep! Ce a putut spune la scurt timp după verdictul ITIA.

Cazul Simonei Halep schimbă tot!

Simona Halep a fost testată pozitiv cu roxadustat în cadrul US Open 2022. Tribunalul Sport Resolutions i-a dat o pedeapsă usturătoare româncei: suspendare din orice activitate sportivă până la data de 6 octombrie 2026. 

Expert în antidpoing, April Henning, a analizat cazul de dopaj al Simonei și cere cu înverșunare schimbarea rapidă a legislației.

Henning consideră că sportivii sunt etichetați imediat drept vinovați. Comisiile exclud din start sutele de variante posibile în care un profesionist poate fi protagonistul unui astfel de eveniment neplăcut.

„Problema pentru mine este structura anti-doping, această politică de toleranță zero și răspundere strictă. Mai exact, dacă există un test pozitiv, sunteți responsabil, indiferent cum s-a ajuns acolo.

Dacă există posibilitatea ca un supliment să fi fost contaminat? Da, desigur și știmă că au loc frecvent astfel de contaminări. O mare parte din această retorică sportivă este aceea că oricine testat pozitiv este pictat cu aceeași pensulă. Deci, dacă nu a fost nimic intenționat, nu contează și rămâi în continuare oribil, corupt moral, o persoană rea, un sportiv teribil și un trișor. Există o nuanță mult mai importantă decât atât.

Te-ai uitat pe listă (n.r. cu substanțe interzise) în ultima vreme? Este uriașă și sunt substanțe care nici măcare nu sunt enumerate acolo și sunt incluse în aceste categorii. Dacă ești sportiv și nu ai o diplomă în chimie, acest lucru poate fi foarte greu de înțeles.

Concentrațiile minuscule pe care le pot detecta ar putea să nu aibă niciun rol funcțional în organism. Din punct de vedere fiziologic nu e nicio diferență dacă le au sau nu. O mulțime dintre substanțele interzise nu au fost, cu adevărat, cercetate temeinic. Deci nu știm dacă este un caz de contaminare, este doar toleranță zero!

Care este pragul pentru Roxadustat? Unde sunt datele și infomațiile care ne spun la ce nivel apare îmbunătățirea perfomanței sportivilor?„, a declarat dr. April Henning, expert în antidoping, de la Universitatea Heriot-Watt din Soția, pentru DW și citat de frontline.com.

Sorana Cîrstea exclude posibilitatea ca Simona să se fi dopat de bună voie

Sfert-finalista de la US Open 2023 consideră că Simona Halep trece printr-un coșmar, fiind total neîndreptățită.

„O cunosc pe Simona. Nu cred că vreodată s-a dopat conștient. Această suspendare este pentru un om nevinovat. Mi-a fost frică să mai iau orice, mi-a fost frică să mai iau și o aspirină. Sunt puțin poate paranoică, dar nu este de joacă. Este coșmarul oricărui sportiv!”, a spus Sorana.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Răzvan Burleanu ia poziţie! Noi dezvăluiri despre plecarea lui Edi Iordănescu. Anunţ clar al şefului FRF

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu a făcut...

Marius Şumudică s-a enervat cumplit! Dezvăluiri despre Florin Niță. Ce l-a enervat pe antrenor

Marius Șumudică a recunoscut ce salariu i-au acordat oficialii...

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed