Cazul moții lui Kelvin Kiptum se complică. Anunțul făcut de poliție după decesul deținătorul recordului mondial la maraton

Kelvin Kiptum, deținătorul recordului mondial la maraton, a murit, duminică, într-un accident rutier. Tragedia a avut loc în în Kaptagat, sud-vestul Kenyei.

Poliția a demarat o anchetă după ce tatăl atletului a declarat că fiul său fusese vizitat de trei bărbați cu 4 zile înainte ca accidentul mortal să aibă loc. Trei persoane au fost arestate.

Trei bărbați, arestați după moartea lui Kelvin Kiptum

Poliția a început o anchetă după ce deținătorul recordului mondial la maraton a murit într-un accident rutier. Tatăl lui Kiptum, Samson Cheruiyot, a declarat la câteva ore după accident că mai multe persoane suspecte îl vizitaseră pe atlet înaintea morții sale.

Polițiștii au anunța că trei bărbați au fost reținuți în acest caz. Aceștia au fost duși la secţia de poliţie din oraşul Kaptagat din regiunea Elgeyo Marakwet, de unde era sportivul. Apoi au fost transferați la Iten pentru a fi audiați. Deocamdată identităţile nu au fost făcute publice.

Ce a declarat tatăl fostului sportiv

”Au fost nişte oameni care au sosit acum câteva zile în căutarea lui Kiptum, dar au refuzat să se identifice. I-am rugat să-mi arate nişte acte de identitate, dar au ales să plece. Kiptum a fost singurul meu fiu. M-a părăsit pe mine, pe mama lui şi pe copiii lui. (…) Sunt profund întristat”, a spus Cheruiyot, în declaraţiile pentru presa locală.

În cumplitul accident a murit și antrenorul lui Kelvin Kiptum.

Kelvin Kiptum (24 de ani) a făcut senzaţie anul trecut. A doborât recordul mondial în doar a treia sa cursă de maraton. S-a întâmplat în octombrie, la Chicago (2h00min35 sec). Recordul antrerior era deținut de compatriotului său Eliud Kipchoge.

„Avea toată viaţa înainte pentru a atinge excelenţa. Condoleanţe tinerei sale familii. Fie ca Dumnezeu să le aducă mângâiere în aceste momente dificile”, a scris pe X, Kipchoge, dublul campion olimpic la maraton (2016, 2021).

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed