Cine și-a imaginat că dacă au deschis scorul imediat ce s-au legat la șireturi, francezii vor fi ”cocoși” tot meciul, s-a înșelat amarnic. E adevărat că psihologic, golul lui Theo Hernandez a picat ca o mană cerească, însă revelația africană a Cupei Mondiale din Qatar n-a fost deloc timidă.
Ba chiar a arestat mingea, împinsă de la spate de o maree roșie. Dar cea care era să puncteze din nou pe tabelă a fost tot Franța. Olivier Giroud, cel mai prolific francez din istorie, a zguduit însă doar bara porții eroului Bono, în minutul 17.
Totuși, în prelungiri, contondenta echipă a Marocului a fost la milimetri de o egalare istorică. În minutul 44, El Yamiq și-ar fi trecut în cont probabil golul Mondialelor. Însă ”foarfeca„ lui s-a oprit în butul din dreapta lui Lloris.
Nici după pauză, marocanii n-au făcut pasul înapoi. Și cu o galerie uluitoare în spate, i-au chinuit serios pe campionii mondial în exercițiu.
Însă ”leii din Atlas” și-au mai tocit colții care făcuseră victime celebre. Iar Mbappe a ieșit la rampă în sfârșit. A croșetat defensiva marocană și a tras spre poartă, șutul a fost deviat către Kolo Muani 79, care a introdus balon în plasă la prima atingere de balon, în aplauzele președintelui Macron.
Marocul va juca în finala mică, cu Croația, pe care nu ar vrea să o joace nimeni, dar poate încheia pe podium această ediție a Cupei Mondiale. Franța își va apăra titlul cucerit acum 4 ani într-o finală-șoc cu Argentina lui Messi.
FRANȚA: Lloris – Kounde, Varane, Konate, T. Hernandez – Fofana, Tchouameni, Griezmann – Dembele, Giroud, Mbappe
SELECȚIONER: Didier Deschamps
MAROC: Bono – Hakimi, El Yamiq, Dari, Saiss, Mazraoui – Amrabat, Ounahi – Ziyech, En Nesyri, Boufal
SELECȚIONER: Walid Regragui