Atac devastator la adresa lui Gică Hagi! Şeful unei rivale din Superliga s-a dezlănţuit. Acuzaţii fără precedent la adresa antrenorului de la Farul

Atac devastator la adresa lui Gică Hagi! Şeful unei rivale din Superliga s-a dezlănţuit. A lansat acuzaţii fără precedent la adresa antrenorului de la Farul.

Marcel Puşcaş a insinuat că mulți dintre tehnicienii români, printre care și Gică Hagi, dețin licențe PRO fără să fi terminat școala de antrenori.

Atac devastator la adresa lui Gică Hagi

Mai mult, fostul jucător a spus că FRF a emis astfel de licențe unor persoane care nu știu să scrie ori să citească.

„Sunt mulți antrenori cu Licența Pro, cunosc mulți antrenori cu Licența Pro care nu știu să scrie, cunosc mulți antrenori cu Licența Pro care nu au citit o carte în viața lor, cunosc foarte mulți antrenori cu Licența Pro care nu au școala de antrenori, nu au IEFS-ul sau CNFPA-ul, cele două instituții din România care formează antrenori.

Pentru că acum 20- 25 de ani, foarte mulți foști fotbaliști, cu niscaiva performanțe, primeau carnetul de antrenor. Cu acest carnet s-au prezentat mai apoi la FRF și și-au luat licențele, B, A și Pro.

E ca si cum ar fi medici primari fără să facă Medicina. Sunt acum vreo 10 din ăștia prin România, fără școală de antrenori. Luati-le CV-ul tuturor și vedeți ce studii au.

Sunt curios dacă Hagi a terminat școala de antrenori. Eu știu că Hagi a terminat ASE-ul, Rednic a terminat Subinginerii, la Hunedoara. Sunt antrenori care au avut performanțe în România și au câștigat campionate și nu au terminat scoli de antrenori.

Și atunci de ce ne umflăm atât în pene cu Licența asta Pro? Problema este să știi meserie, cum sunt Hagi și Rednic, fără sa fi terminat IEFS-ul sau CNFPA-ul”, a afirmat Puşcaş, conform Playsport.ro.

Nana Falemi: „Venea să studieze pentru licenţa PRO”

În sezonul anterior, când Mihai Pintilii, oficialul de la FCSB, nu putea ocupa postul de antrenor pentru că nu avea licență PRO, Nana Falemi făcuse o comparație cu situația lui Gică Hagi, despre care spunea că urmase cursurile Federației pe vremea când era la Bursaspor, conform AS.ro.

„Nu cred că e o problemă cu şcoala. Gică Hagi era la Bursa şi venea la licenţa PRO. E Gică Hagi. Lipsea de la antrenamente şi venea să studieze pentru licenţa Pro.

Ca să îmi iau licenţa UEFA, am făcut cursuri doi ani. Din perspectiva mea, e treaba lui Pintilii ce face, dacă poate să antreneze şi are rezultate, bravo lui. E o treabă generală. Pintilii iese în evidenţă, pentru că Federaţia a ajuns la un moment zero, după care nu mai merge. Până acum, a mers.

Au fost mulţi antrenori care au antrenat cu dispensă în Liga 1, ori aveau licenţă inferioară şi s-au înscris în timp ce antrenau în Liga 1. Dacă nu mă înşel, Contra, Olăroiu au antrenat în Liga 1, care ulterior s-au înscris la licenţă. Dacă Gigi Becali l-a angajat pe Pintilii, mă bucur pentru el. Câştigă o pâine, câştigă un ban, îşi hrăneşte familia, bravo lui!

Din perspectiva Federaţiei şi al suporterului de fotbal, dacă vrem să vedem un fotbal de calitate, nu putem să vedem situaţii de genul ăsta, pe termen lung, fotbalul înseamnă ştiinţă şi îţi trebuie studii pentru asta. Sunt multe lucruri pe care să le înveţi într-o şcoală. Un club are mai multe departamente şi tu trebuie să ştii despre ele.

Nu e realist. Nu-şi dă seama ce face. Nu mai merge acum. Dacă ştii că nu eşti regulamentar… E ca şi cum treci pe roşu şi te răţoieşti la poliţist. Îmi place Pintilii ca jucător. A jucat pe poziţia mea. Are o atitudine bună pe bancă. Nu l-am văzut cum antrenează”, a afirmat Falemi, la începutul acestui an, potrivit sursei citate anterior.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed