Aryna Sabalenka îi pune la punct pe organizatorii Wimbledon: `Nu eu controlez situația` /Foto

Belarusa Aryna Sabalenka spera ca organizatorii Wimbledon din 2023, să fie mai înțelegători cu compatrioții ei sau cu jucătorii din Rusia.

Pe scurt, Sabalenka a sperat să le fie permis accesul jucătorilor din Rusia și Belarus să participe la competiție.

Sabalenka a răbufnit

Aryna Sabalenka a răbufnit pe rețelele de socializare și a părut resemnată în ceea ce privește participarea la Wimbledon în 2023.

Belarusa a declarat că în cazul în care nu va participa la turneul englez, va sta cu familia în SUA.

„Cred că eu nu controlez deloc această situaţie. Aştept. Şi ce se va întâmpla, se va întâmpla. Nu mai îmi fac griji pentru Wimbledon, iar dacă ne interzic să jucăm încă un an, mă voi simţi bine la mine la Miami, voi petrece timpul cu familia şi mă voi pregăti pentru următoarele competiții”, a adăugat ea.

ATP și WTA au făcut front comun împotriva Asociației Britanice de Tenis (LTA), după ce sportivii ruși și bieloruși au fost interziși la Wimbledon în acest an.

„LTA este profund dezamăgită de acest rezultat. ATP, în constatarea sa, nu a arătat nicio recunoaștere a circumstanțelor excepționale create de invazia Ucrainei de către Rusia sau a comunității sportive internaționale și a răspunsului guvernului britanic la acea invazie.
ATP pare să considere această chestiune ca o încălcare simplă a regulilor lor – cu o surprinzătoare lipsă de empatie arătată pentru situația din Ucraina și o neînțelegere clară a circumstanțelor unice cu care se confruntă LTA.

Amenzi pentru LTA

Impactul financiar atât al acestei amenzi, cât și al amenzii WTA va avea un impact material asupra capacității LTA de a dezvolta și găzdui tenisul în această țară. De exemplu, intenționam să găzduim o serie de evenimente la nivel ATP Challenger pentru a oferi mai multe oportunități jucătorilor cu un rang inferior în primul trimestru al anului 2023 și acum nu vom putea face acest lucru, în special din cauza posibilității unor amenzi suplimentare.
Vom analiza cu atenție răspunsul nostru și așteptăm rezultatul contestației noastre împotriva deciziei și sancțiunii ATP.”, a fost comunicatul emis de LTA.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed