ACSH Gheorgheni a câştigat pentru prima dată Erste Liga

ACSH Gheorgheni a câştigat în premieră competiţia regională de hochei pe gheaţă Erste Liga. În finală a învins formaţia maghiară FTC-Telekom cu scorul de 2-1 (1-0, 0-1, 1-0).

Echipa harghiteană s-a impus la general cu scorul de 4-3, după ce Ferencvaros a avut 3-1.

În primele două meciuri ale finalei, desfăşurată după sistemul cel mai bun din şapte partide, Ferencvaros a câştigat în deplasare cu 3-1 şi 2-1 (după prelungiri). Apoi, în două următoarele meciuri, de la Budapesta, ACSH Gheorgheni s-a impus cu 5-3, iar Fradi a învins cu 3-2. ACSH Gheorgheni a reuşit să revină şi să cucerească trofeul după victorii în ultimele trei partide, 5-1 (acasă), 4-3 (în deplasare) şi 2-1 (acasă), potrivit agerpres.

În ultimul meci al finalei, Peter Vincze a deschis scorul pentru gazde (17:27), Ferencvaros a egalat prin Oliver Betteridge (29:34), iar golul victoriei a fost reuşit de finlandezul Matias Petteri Haaranen (43:17), naturalizat vara trecută.

Este pentru a patra oară când o echipă din România câştigă trofeul, după HC Csikszereda (2009) şi SC Miercurea Ciuc (2011, 2021, 2022). ACSH Gheorgheni a jucat prima sa finală. SC Miercurea Ciuc a pierdut trei finale, iar Corona Braşov două.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed