A venit nota de plată. Dinamo și CSA Steaua au primit amenzi uriașe după incidentele provocate de fani la meciul disputat în Ghencea.
Militarii au trecut de rivali, scor 2-0, în fața celor 25.000 de suporteri prezenți în tribune.
Cât trebuie să plătească CSA Steaua și Dinamo după haosul provocat de fani
A fost haos la meciul dintre CSA Steaua și Dinamo. „Câinii” au reușit să dea foc peluzei și au distrus mai multe scaune. A fost chiar nevoie de intervenția pompierilor. Acum, șefii clubului vor scoate din buzunare aproape 7.000 de euro, a anunțat Comisia de Disciplină a FRF.
Nici echipa condusă de Oprița nu a scăpat. Militarii vor plăti aceeași sumă din cauza fanilor.
„În conformitate cu prevederile art. 45/1 din RD, clubul SC Dinamo 1948 va executa sancțiunea pentru abaterea cea mai gravă prevăzută de art. 83/2/d – penalitate sportivă de 33.750 lei.
În conformitate cu prevederile art. 45/1 din RD, clubul CSA Steaua Buc. va executa sancțiunea pentru abaterea cea mai gravă prevăzută de art. 83/2/d – penalitate sportivă de 33.750 lei”, se arată în comunicatul emis de FRF.
Amenzi usturătoare aplicate de Jandarmerie
Și Jandarmeria a aplicat amenzi mari după derby-ul din Ghencea.
„Organizatorului jocului sportiv i-au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale, cu amendă, în valoare totală de 33.000 de lei, iar societăţii specializate de pază o sancţiune contravenţională, cu amendă, în valoare de 5.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, pentru nerespectarea obligaţiilor ce le revin”, a anunţat sursa citată.
Potrivit Jandarmeriei, au fost constatate şi întocmite 14 acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, astfel:
– 8 acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii 126/1995 privind regimul materialelor explozive;
– 2 acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri;
-1 act de sesizare în conformitate cu prevederile art. 371 C.P., pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice;
– 1 act de sesizare în conformitate cu prevederile art. 253 C.P., pentru distrugere;
– 2 acte de sesizare în conformitate cu prevederile art. 372 C.P., pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.