Cristian Tudor Popescu se revoltă și cere o intervenţie de urgenţă în cazul Simonei Halep, acuzată de dopaj.
Gazetarul a vorbit despre situația dramatică în care se află sportiva noastră, care a fost găsită dopată la US Open și, mai nou, vinovată de încălcarea Programului Anti-doping.
Cristian Tudor Popescu se revoltă
În acest context, Cristian Tudor Popescu a afirmat că Guvernul României ar trebui să o sprijine pe Simona Halep.
„Sigur că nu sunt un robotion, o inteligență artificială, sunt un om și firește că mă afectează ceea ce i se întâmplă Simonei, dar asta nu înseamnă că fac vreun moment rabat de la logică! Când am analizat acest caz, am făcut-o pe baza criteriilor logicii, care, dacă sunt aplicate, duc la gândul că Simona trăiește cu adevărat un coșmar, așa cum spune.
Pentru că sunt atâtea lucruri fără sens aici. Cei care acuză sunt ITIA, această instituție pentru integritatea în tenis. Ei au pronunțat o sentință și anume suspendare privizorie, n-au dat un termen pe baza celor două probe din toamnă cu Roxadustat.
Nu are niciun sens la câtâ justiție știu eu și știți și dumneavoastră, ca procurorii să ceară amânarea. Ei sunt acuzatorii. Au dat deja o sentință, au dus la suspendarea ei provizorie. Acuzata este Simona Halep. Ea este în măsură să ceară sau nu amânare pentru un supliment de probe sau de apărare, nu procurorii! Ei nu au cuvântul acum, îl are acuzata!”, a afirmat acesta, conform Fanatik.
ITIA a cerut trei amânări în dosarul Simonei Halep
Mai mult, jurnalistul a afirmat că cei de la ITIA au lansat acuzații grave în spațiul public, deși nu dețin suficiente dovezi pentru a o incrimina pe jucătoare.
„Ori Simona nu a cerut asta. A cerut să fie audiată și judecată de urgență. Nu a cerut niciun fel de amânare, în schimb ITIA cere trei amânări, în care supralicitează în această beznă a minții: Am descoperit niște chestiuni în neregulă în pașaportul biologic al Simonei și prin urmare formulăm o nouă acuzație, dar pentru că e nevoie să mai analizăm, să mai adunăm probe în această chestiune, cerem amânare!
Păi dacă nu ai suficiente probe, nu ți-ai terminat analiza, de ce ai ieșit cu această știre că o acuzi pe Simona Halep?! Trebuia să ieși când ai strâns suficiente probe. Nu o acuzi și dup-aia amâni”, a reiterat gazetarul.
CTP: „Nu aveau ce să mai spună legat de Roxadustat”
Mai apoi, CTP a vorbit și despre președinta de la ITIA, cea care a venit cu o nouă acuzație la adresa sportivei.
„Apoi, declară tot indivizi ăștia, doamna aia care e șefă acum la ITIA, că au vrut să-i facă un serviciu Simonei Halep, că așa s-au gândit ei că o ajută, comasând cele două cazuri: detectarea Roxadustatului și pașaportul biologic. Dar le-a cerut Simona Halep să o ajute?! În ce calitate se apucă ei să o ajute?! În ce calitate fac asta?!
A cerut ea comasarea celor două cazuri? Consideră Simona că e în avantajul ei comasarea? Nu! Consideră ITIA și comasează de la sine putere, în felul ăsta evitând faptul că nu aveau ce să mai spună legat de Roxadustat, pentru o a treia amânare, acum și-au găsit ce să spună în legătură cu pașaportul biologic, care a fost lipit de cazul Roxadustat”, a mai spus acesta.
Drepturile sportivei, încălcate de cei de la ITIA
Pe lângă asta, cei care instrumentează dosarul Simonei Halep au fost găsiți vinovați de încălcarea drepturilor cetățenești ale româncei.
„Vorbeați de emoționalitate. Puneți-vă puțin în situația Simonei. Îți vine să înnebunești! Să dai de perete cu capul! Ar trebui să nu spun lucrurile astea?! Eu sunt bolnav de logică. S-a depășit în clipa de față orice aspect legat de Roxadustat, de dopaj, de Simona Halep și de tenis!
Este vorba de un cetățean din Uniunea Europeană căruia nu i se respectă drepturi fundamentale ale omului, între care se numără dreptul la justiție! De a avea acces la actul de justiție. Simona este obstrucționată sistematic și arestată preventiv fără ordin judecătoresc.
Ori Guvernul României este dator pentru oricare cetățean român care este într-un fel afectat în străinătate, când are probleme și nu i se respectă drepturile, spre exemplu un jurnalist care este arestat într-o țară străină și nu i se respectă drepturile la apărare, Guvernul nu trebuie să intervină?”, a întrebat Cristian Tudor Popescu.