Anunțul momentului despre David Popovici! Decizia crucială luată de înotător. Ce şi-a propus campionul român

Anunțul momentului despre David Popovici. Dublu campion mondial și european trage tare la antrenamente în această perioadă.

Cel mai bun înotător din Europa al anului 2022 și-a stabilit calendarul pentru noul sezon.

Decizia luată de David Popovici

Prima competiție la care va participa sportivul de la Dinamo este Campionatul Național de la Otopeni, care va avea loc în perioada 5-9 aprilie. Popovici și-a propus să concureze la șase probe individuale. Va concura în probele de 50 m liber, 100 m liber, 400 m liber, 50 m spate, 100 m spate, 50 m fluture și probe de ștafetă.

”În această perioadă ne-am concentrat pe pregătirea pe dezvoltarea fizică generală şi pe ‘stabilizarea’ performanţelor. Sunt paşi importanţi pentru un tânăr aflat în proces de maturizare cu scopul de a preveni accidentările şi a reduce solicitările specifice sportului de performanţă.

David va concura la 50 m liber, 100 m liber, 400 m liber, 50 m spate, 100 m spate şi 50 m fluture. Sigur, va participa şi la câteva din ştafetele clubului. Ne-am dori să vedem progres la celelalte procedee şi probe”, a spus Adrian Rădulescu, antrenorul lui David, pentru agerpres.

De ce nu va lua startul la 200 m liber

Deocamdată, David Popovici nu va lua startul în proba de 200 m liber.

„Nu ne-am dorit-o pentru acest concurs. Proba de 100 liber a rămas pentru că este normal să concureze alături de colegii cu care se urmăreşte crearea unei ştafete pentru Paris. Trebuie să se sprijine reciproc”, a mai spus antrenorul.

Tânărul înotător român a câștigat anul trecut 14 medalii, dintre care 11 de aur. Antrenorul anunță faptul că în acest an David nu are un obiectiv major. Își dorește doar să ajungă la Jocurile Olimpice.

„Nu există un obiectiv major în acest an. Doar dorinţa de a avea o prestaţie cât mai bună la Campionatele Mondiale de la Fukuoka. David vrea să se califice la JO 2024 în probele de 50, 100, 200, 400 m liber, dar poate reuşeşte să îndeplinească baremul şi la alte probe”, a mai spus Rădulescu.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed