Roberto Mancini riscă să fie demis de la naționala Italiei. Cu cine ar putea fi înlocuit selecționerul

Roberto Mancini riscă să fie demis de la naționala Italiei. Selecționerul are probleme cu jucătorii, pe fondul insucceselor din preliminariile EURO 2024. Totuși, meciul Malta-Italia s-a terminat cu scorul 0-2.

Mancini s-a dezlănțuit și și-a acuzat public jucătorii după meciul cu selecționatei Maltei, echipă aflată cu 159 de locuri mai jos în topul FIFA.

Roberto Mancini ar putea pleca de la naționala Italiei

Mai mult, conform cotidianului „La Repubblica”, antrenorul s-a arătat dezamăgit de evoluția campioanei Europei și în prima repriză cu Anglia (pierdută la Napoli cu 0-2), dar și de faptul că formația lui a marcat doar două goluri la La Valletta.

„Relația de iubire între Mancini și națională s-a stricat. Tehnicianul e nemulțumit de cei promovați titulari și de faptul că cei chemați la lot sunt mai preocupați de echipa de club și nu dau totul în teren. Ratarea calificării la CM 2022 din Qatar este o rană care nu s-a închis. Rezultatele din startul acestei campanii îi ridică multe semne de întrebare asupra viitorului acestei naționale”, scrie sursa citată.

În plus, publicația nu exclude ca Mancini să aleagă să antreneze în străinătate, la PSG ori Tottenham. El ar putea fi înlocuit cu Antonio Conte, fost tehnician al Squadra Azzurra între anii 2014-2016.

„Contează mult și discuțiile pe care «Mancio» le va avea cu președintele Gabriele Gravina și ofertele care vor mai apărea până la finele stagiunii”, au mai scris jurnaliștii italieni.

În trecut, Mancini a fost manager al Manchester City (2009-2013). El a pregătit și formațiile Galatasaray (2013-2014) și Zenit St. Petersburg (2017-2018). Ca selecționer al Italiei, acesta are 59 de meciuri, dintre care 38 de victorii, 13 remize și 8 înfrângeri.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed