Războiul dintre CSA Steaua – FCSB, aproape de final. Ce ar putea decide ÎCCJ. Când este așteptată decizia

Pe 16 martie ÎCCJ va da o hotărâre definitivă în procesul dintre CSA Steaua și FCSB referitor la palmares.

În urmă cu două săptămâni, instanța a analizat recursul formulat de clubul lui Gigi Becali, însă judecătorii nu au pronunțat o decizie.

Verdict final în procesul palmaresului Stelei

Astăzi, ÎCCJ poate stabili o decizie definitivă în privința atribuirii palmaresului sau poate să trimită cazul spre rejudecare la Curtea de Apel. Cea din urmă s-a pronunțat în primă fază în vara lui 2021. Atunci a hotărât că CSA Steaua va obține palmaresul dintre anii 1947-1998. FCSB primea palmaresul din perioada 2003-prezent. De altfel, palmaresul dintre anii 1998-2003 nu a fost atribuit niciunei părți.

Avocatul Asociației Salvați Steaua este de părere că FCSB va avea câștig de cauză.

„Manifestăm speranța că vom fi edificați de către Instanța Supremă din România cu privire la unicitatea și indivizibilitatea palmaresului unei echipe, indiferent câte forme de organizare au preluat-o. Ambiguitățile și echivocul vor fi înlăturate odată pentru totdeauna în materia supusă acestei judecăți.

Asociația Salvați Steaua, ca entitate fără scop patrimonial, compusă în exclusivitate din suporteri steliști, exprimându-și regretul pentru situația în care părți cu aceleași interese, Clubul Sportiv al Armatei și F.C. Steaua București S.A., au ajuns, dorește, totodată, ca acest litigiu să fie soluționat în conformitate cu legea română și cu principiile ce guvernează domeniul de activitate sportivă, fotbalistică, de performanță. În ipoteza dată, palmaresul, indivizibil/unic, să fie consfințit odată pentru totdeauna în favoarea echipei din Liga I (ca ligă profesionistă), ca entitate căreia i s-a transmis pe calea continuității aceleiași activități fotbalistice de înaltă performanță începută în 1947 și neîntreruptă vreodată”, a spus Virgil Boglea, conform Prosport.

Gigi Becali: „Sută la sută o să câștigăm palmaresul!”

Și patronul roș-albaștrilor s-a arătat optimist înainte de verdictul ÎCCJ. Gigi Becali a invocat procesele celor de la Rapid, Timișoara și Craiova și spune că decizia finală în cazul celor de la FCSB nu poate fi una diferită.

„Sută la sută o să câștigăm palmaresul! Sunt decizii în acest sens în cazul celor de la Rapid, Timișoara, Craiova. N-ai cum să judeci altfel! Când câștigi palmaresul, câștigi și marca notorie. V-am spus că atunci când o să avem palmaresul o să avem și marca notorie.

Legat de stadion, sper că vom reveni pe Ghencea. Ciolacu (n.r. – Marcel Ciolacu) și-a făcut treaba. A dat o lege și trebuie să pună normele de aplicare. Ei (n.r. – CSA Steaua) au trecut peste detalii.

Eu am băgat 30 de milioane de euro și am salvat echipa! Nu m-au lăsat să-mi fac treaba. Numai șicane. Am jucat pe coclauri, pe la Pitești și Buzău”, a transmis Gigi Becali.

Pănă la o hotărâre definitivă din partea instanțelor judecătorești, palmaresul Stelei (n.r. – 1947 – 1998) va rămâne la Clubul Sportiv al Armatei Steaua.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed