Dezastru total pentru șeicii din Qatar: totul se transformă într-un eșec de proporții

Campionatul Mondial din Qatar este cel mai scump din istorie, șeicii investind peste 220 de miliarde de dolari.

Totuși, aportul fanilor și banii cheltuiți în Qatar este unul mult sub așteptări, iar totul tinde să se transforme într-un eșec.

Suporteri puțini în Qatar

Qatarul a primit puţin peste 765.000 de vizitatori în primele două săptămâni ale Cupei Mondiale. Asta arată un raport al organizatorilor obţinut de Reuters.

Este mult sub așteptările șeicilor, care își doreau un aflux de 1,2 milioane în timpul evenimentului de o lună.

Raportul din 7 decembrie a fost întocmit de Comitetul Suprem pentru Predare şi Moştenire (SC), care organizează turneul şi arată că primele 17 zile ale Cupei Mondiale au avut 765.859 de vizitatori internaţionali, dintre care mai mult de jumătate au plecat acum.

Raportul a înregistrat 1,33 milioane de deţinători de bilete la meciuri şi 3,09 milioane de bilete vândute pe cele opt stadioane din Qatar pentru turneul care se încheie pe 18 decembrie.

Turneul din Qatar, primul care se desfăşoară în Orientul Mijlociu, este considerat unul dintre cele mai scumpe în ceea ce priveşte biletele dar şi cazările.

„Având că mai este mai mult de o săptămână de competiţie, a început să sosească un val de noi vizitatori din naţiunile care au ajuns în sferturile de finală”, a declarat oficialul din Qatar pentru Reuters.

Mulți fani, puțini suporteri în Qatar

Prezenţa cumulată pe stadioane la primele 52 de meciuri a fost de 2,65 milioane, se arată în document, informează News.ro.

Anterior, FIFA a anunţat că prezenţa pe stadioane din Qatar a depăşit prezenţa pe stadioane în perioada corespunzătoare la Cupa Mondială din 2018 din Rusia.

O creştere uriaşă a vizitatorilor în această etapă este puţin probabilă, mai ales că au rămas multe echipe din Europa.

Acest Mondial a fost caracterizat de lipsa fanilor pentru marile echipe europene. Cei mai mulți suporteri au avut echipele africane și asiatice.

De asemenea, mulți supoteri au venit din America de Sud, dar grosul echipelor de la Mondial sunt totuși din Europa.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed