Ungurii fac legea în România! Anunţ scandalos al lui Eduard Novak: ‘Este foarte normal. E tradiția noastră’

Ungurii fac legea în România! Anunţ scandalos al ministrului Sportului, Eduard Novak. Totul a devenit public. Acesta a vorbit într-o conferinţă de presă despre intonarea aşa zisului Ţinut Secuiesc.

Eduard Novak susţine că nu ar fi o problemă intonarea acestui imn în cadrul competițiilor sportive din România.

Ungurii fac legea în România!

Eduard Novak a fost întrebat cum comentează faptul că la unele evenimente sportive din România se intonează imnul acesta.  „Domnul meu, e o regiune (n.r. – Ținutul Secuiesc) unde majoritar se vorbește în limba maghiară, e tradiția noastră, nu deranjăm pe nimeni cu nimic. E foarte normal să se cânte Imnul Ținutului Secuiesc, este respectat și prin Constituție și e tradiția noastră”, a spus Novak.

A devenit deja o obișnuință ca la competițiile sportive din România în care sunt implicați reprezentanți ai aşa zisului ţinut să se intoneze poemul.

În septembrie, Tanczos Barna, ministrul Mediului, a îngenuncheat alături de jucătorii clubului de hochei Miercurea Ciuc. Totul s-a întâmplat la meciul de hochei din Cupa României cu Steaua.

În mai, tot la hochei, a avut loc un moment scandalos. Naționala masculină a României, alcătuită în mare parte din hocheiști români de etnie maghiară, au cântat, alături de naționala Ungariei acel imn. Totul s-a întâmplat la Campionatul Mondial din Slovenia!

Tot în mai, dar la fotbal, după finala Cupei României U19, Csikszereda – Sepsi 1-0, fotbaliștii celor două formații s-au aliniat în fața galeriei, au intonat Imnul Ținutului Secuiesc și au fluturat drapelul regiunii.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed