Ungurii fac legea în România! Anunţ scandalos al lui Eduard Novak: ‘Este foarte normal. E tradiția noastră’

Ungurii fac legea în România! Anunţ scandalos al ministrului Sportului, Eduard Novak. Totul a devenit public. Acesta a vorbit într-o conferinţă de presă despre intonarea aşa zisului Ţinut Secuiesc.

Eduard Novak susţine că nu ar fi o problemă intonarea acestui imn în cadrul competițiilor sportive din România.

Ungurii fac legea în România!

Eduard Novak a fost întrebat cum comentează faptul că la unele evenimente sportive din România se intonează imnul acesta.  „Domnul meu, e o regiune (n.r. – Ținutul Secuiesc) unde majoritar se vorbește în limba maghiară, e tradiția noastră, nu deranjăm pe nimeni cu nimic. E foarte normal să se cânte Imnul Ținutului Secuiesc, este respectat și prin Constituție și e tradiția noastră”, a spus Novak.

A devenit deja o obișnuință ca la competițiile sportive din România în care sunt implicați reprezentanți ai aşa zisului ţinut să se intoneze poemul.

În septembrie, Tanczos Barna, ministrul Mediului, a îngenuncheat alături de jucătorii clubului de hochei Miercurea Ciuc. Totul s-a întâmplat la meciul de hochei din Cupa României cu Steaua.

În mai, tot la hochei, a avut loc un moment scandalos. Naționala masculină a României, alcătuită în mare parte din hocheiști români de etnie maghiară, au cântat, alături de naționala Ungariei acel imn. Totul s-a întâmplat la Campionatul Mondial din Slovenia!

Tot în mai, dar la fotbal, după finala Cupei României U19, Csikszereda – Sepsi 1-0, fotbaliștii celor două formații s-au aliniat în fața galeriei, au intonat Imnul Ținutului Secuiesc și au fluturat drapelul regiunii.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Alertă la Campionatul Mondial: Kylian Mbappe s-a accidentat/ FOTO

Echipa națională a Franței pare blestemată la acest Campionat...

Mirel Rădoi s-a dezlănţuit! A trecut la ameninţări după egalul cu Chindia. Jucătorii, criticaţi dur

Mirel Rădoi s-a dezlănţuit! A trecut la ameninţări după...

Parteneri
Recomandari