David Popovici, în atenția presei internaționale. Premiul primit de înotătorul român

David Popovici a avut un an de excepție, așa că revista Swimming World Magazine l-a desemnat înotătorul anului. De-a lungul anilor, această distincție le-a fost acordată unor sportivi de marcă precum Michael Phelps (8 titluri), Ian Thorpe (4 titluri) sau Caleb Dressel (2 titluri – 2019 și 2021).

Cei de la Swimming World Magazine i-au dedicat numeroase articole românului în acest an.

„Deși tânărul român va împlini 18 ani luna viitoare, a spart deja bariera celor 48 de secunde în 10 ocazii. Acest copil de 17 ani deține performanțe cu două cifre în intervalul de 47 de secunde, la 100 de metri liber. Cea mai bună performanță din carieră este de 47,13. Și, la Roma, așteptați-vă la alte câteva curse de 47 de secunde. David Popovici este noul lider al înotului mondial, pe distanțe scurte!”, scriau jurnaliștii de la prestigioasa revistă înaintea Campionatului European de la Roma.

Premianții anului 2022 – Swimming World Magazine:

Înotătorul anului: David Popovici (masculin) și Ariarne Titmus (feminin)
Oceania: Zac Stubblety-Cook (Australia)
Europa: Sarah Sjostrom (Suedia)
Africa: Pieter Coetze (masculin – Africa de Sud) & Lara van Niekerk (feminin – Africa de Sud)
SUA: Bobby Finke (masculin) și Katie Ledecky (feminin)

„Vreau să fiu cel mai bun al tuturor timpurilor”

„În ceea ce privește celebritatea, trebuie să o accept. Să fiu conștient că e o nouă viață. Iar succesul vine cu celebritatea. Dacă vrei să fii bun la ceva, trebuie să accepți că vor interveni și alte lucruri. Mă refer la recunoaștere, un pic de celebritate, oamenii te vor recunoaște pe stradă, vor să facă poze cu tine. Toate aceste lucruri trebuie să le accept. Eu vreau să fiu cel mai bun al tuturor timpurilor, așa că trebuie să accept tot ce vine „la pachet“ cu acest succes”, spunea David Popovici în timpul mondialelor de juniori de la Lima.

David Popovici va mai participa în acest an și la Campionatele Mondiale în bazin scurt de la Melbourne, care se vor desfășura în perioada 13 – 18 decembrie.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed