Mircea Lucescu se revoltă! Atac devastator la adresa unei echipe naţionale. N-ar avea voie să participe în preliminariile europene

Mircea Lucescu se revoltă! Atac devastator la adresa unei echipe naţionale. N-ar avea voie să participe în preliminariile europene. Este părerea dură a unuia dintre cei mai mari antrenori români.

Mircea Lucescu nu înţelege de ce o ţară din Asia poate să participe în preliminarii europene. Inclusiv echipele de club participă la competiţiile europene intercluburi.

Mircea Lucescu se revoltă!

Cehia, Italia și Slovenia tocmai s-au calificat la EURO 2024. Cea din urmă s-a calificat după ce s-a impus în fața contracandidatei la locul secund, Kazahstan. Kazahstan ar fi avut nevoie de victorie pentru a fi sigură de prezența la Euro. Chiar și terminând pe locul 4 în grupă, mai are o șansă, prin intermediul barajelor de Liga Națiunilor.

E pentru prima dată când Kazahstan e atât de aproape de a ajunge la un turneu final. Acest lucru îl enervează teribil pe Mircea Lucescu. „Vezi atâtea și atâtea echipe calificate acum la un turneu final. Când a fost eu selecționer a fost Euro cu 8 echipe, doar 7 calificându-se din preliminarii. Acum sunt 24, Mondialul are 32, va avea 48.

Țări foarte mici pot ajunge, la un moment dat, printr-o conjunctură, să obțină o calificare. Kazahstan la Euro? Asta ar fi ceva cu totul și cu totul anormal. Realmente incredibil că UEFA permite așa ceva, e neverosimil!”, a declarat Lucescu, conform gsp.ro.

Poziția antrenorului român vine din cauza poziționării geografică a acestei țări. Care nu e în Europa, dar ea participă de ceva ani în preliminariile europene. Este o țară din Asia Centrală, iar toți vecinii, ei, cu excepția Rusiei, evoluează în preliminariile zonei Asia.

Kazahstan a făcut o solicitare de a deveni membră UEFA în anul 2000. Și aceasta i-a fost acceptată după câțiva ani. Prima participare în preliminarii de Euro a fost pentru turneul din 2008. Atunci a terminat pe locul 6, într-o grupă de 8, fiind peste Armenia și Azerbaidjan, dar sub Polonia, Portugalia, Serbia, Finlanda și Belgia.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed