Veste cruntă pentru Simona Halep! Sportiva care a încasat 8 ani de suspendare. E foarte grav. 

Veste cruntă pentru Simona Halep. Sportiva care a încasat 8 ani de suspendare. E foarte grav.

Atleta în vârstă de 39 de ani a fost pedepsită pentru a doua încălcare a normelor antidoping. Aceasta a avut un rezultat analitic nefavorabil pentru testosteron.

Veste cruntă pentru Simona Halep

Sportiva kenyană Sarah Chepchirchir a fost suspendată opt ani, după ce s-a constatat că fosta câştigătoare a maratonului de la Tokyo a încălcat pentru a doua oară normele antidoping.
Atleta a avut un rezultat analitic nefavorabil pentru testosteron, a precizat AIU. Proba a fost recoltată la maratonul Bangsaen42 Chonburi din Thailanda, în noiembrie.

Sportiva în vârstă de 39 de ani a fost anterior suspendată patru ani în 2019, cu efect retroactiv din 11 aprilie 2018, din cauza unor anomalii în pașaportul său sangvin. Cea mai recentă interdicţie se aplică retroactiv din data de 22 decembrie 2023, iar rezultatele obţinute de Chepchirchir în competiţii începând cu data de 5 noiembrie vor fi anulate, potrivit news.ro.

Chepchirchir, care a câştigat maratonul de la Tokyo în 2017, a avut opţiunea de a obţine o reducere a interdicţiei cu un an prin recunoaşterea oficială a acuzaţiei, dar nu a reuşit să facă acest lucru până la termenul limită de 11 februarie.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed