Vedeta lui Gică Hagi a dat lovitura carierei! A fost prezentat la noua sa echipă. Câţi bani va încasa Regele

Vedeta lui Gică Hagi a dat lovitura carierei! A fost prezentat la noua sa echipă. S-a aflat câţi bani va încasa Regele pentru transferul făcut. Americanii de la FC Dallas au făcut anunțul oficial.

Clubul patronat de Gică Hagi l-a transferat pe Enes Sali, în vârstă de 17 ani, FC Dallas, echipă din America.

Vedeta lui Gică Hagi a dat lovitura carierei!

După ce Farul Constanța a făcut anunțul transferului, cei de la FC Dallas au venit cu un comunicat pe site-ul oficial al clubului în l-au prezentat pe Sali la echipă.

Pe lângă anunțul transferului, americanii de la FC Dallas au oferit detalii despre contractul jucătorului de 17 ani și au prezentat și palmaresul acestuia.

„FC Dallas l-a semnat pe Enes Sali cu un contract de patru ani cu opțiune de prelungire de un an, ca parte a inițiativei MLS U-22. Sali se alătură lui Dallas după ce a petrecut doi ani la FCV Farul Constanța din SuperLiga, primul nivel al fotbalului masculin din România.

Sali va ocupa un loc în lista internațională până la primirea Vizei P-1 și a Certificatului de Transfer Internațional (ITC), au notat cei de la FC Dallas.

Palmaresul lui Enes Sali

„Sali și-a făcut debutul profesional cu Farul pe 9 august 2021 la vârsta de 15 ani, 6 luni și 6 zile. Sali avea să înregistreze primul său gol profesionist pe 13 septembrie 2021, devenind cel mai tânăr jucător care a marcat în România la 15 ani, șase luni și 21 de zile.

Înainte de a se alătura celor de la Farul Constanța (pe atunci Viitorul Constanța), Sali a petrecut sezonul 2015-16 cu Barcelona Escola, după ce a fost văzut la o tabără a Academiei Barça din Toronto, Canada, în iarna lui 2014, la vârsta de opt ani. La scurt timp, Sali a intrat în Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, fondată de Gheorghe Hagi.

Pe scena internațională, Sali reprezintă România și este cel mai tânăr jucător care și-a făcut debutul la naționala României, după ce a evoluat pe 14 noiembrie 2021 într-un meci de calificare la Cupa Mondială împotriva Liechtenstein-ului, la vârsta de 15 ani, 8 luni și 22 de zile.

Sali a devenit al doilea cel mai tânăr debutant internațional european al secolului XXI. Cel mai recent, Sali a reprezentat echipa U19 a României în meciurile de calificare pentru campionatul UEFA Euro U19 împotriva Finlandei, San Marino și Republicii Cehe.

Pe 11 octombrie 2023, ziarul englez The Guardian l-a numit pe Sali drept unul dintre cei mai buni jucători născuți în 2006 la nivel mondial”, au mai scris americanii.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed