Urmaşa Simonei Halep a dat cărţile pe faţă! A apărut un anunţ clar al acesteia despre ce a fost nevoită să facă pe teren.
Gabriela Ruse a decis să facă echipă cu Marta Kostyuk, asta după ce vreme de 4 luni nu a mai evoluat în turnee la dublu, dat fiind că pierduse cu Simona Halep partida din primul tur al Australian Open 2022.
Urmaşa Simonei Halep a dat cărţile pe faţă
În acest an, Ruse a reușit să obțină cel mai bun rezultat din cariera ei, în semifinala de „Grand Slam”, alături de Kostyuk. Totuși, românca a vorbit despre cât de greu i-a fost să coopereze cu sportiva din Ucraina.
„M-am obișnuit ca Marta să fie în stările astea și nu fac altceva decât să o încurajez. Mai am momente în care mă enervez, cum a fost și în primul tur de aici de la Roland Garros pentru că aveam 5-0, nu era 6-6 în decisiv ca să fie așa supărată și panicată. Jucăm foarte bine amândouă. Dar așa va fi Marta tot timpul. E greu numai pentru mine.
Nu este o situație deloc ușoară pentru Marta ca ucraineancă. Cred că nu este o conjunctură facilă nici pentru rusoaice, bieloruse. Practic, nu este confortabil pentru nimeni din această parte a lumii. Marta nu este de acord cu ce se întâmplă în Ucraina, cu fetele din Rusia și Belarus”, a afirmat Gabriela Ruse, conform ProSport.
Sportiva din România a mărturisit că a încercat să o convingă pe Kostyuk de faptul că jucătoarele de tenis din Rusia și Belarus nu sunt vinovate de faptul că Ucraina a fost invadată.
„I-am explicat că nu are nicio legătura una cu cealaltă. Jucătoarele din Rusia și Belarus nu au invadat ele Ucraina. Ea însă pretinde că rușii și bielorușii din tenis ar trebui să intervină, să spună că nu sunt de acord cu războiul din Ucraina. Eu acum nu mă bag. Nu e treaba mea. Stau liniștită în țara mea, departe de război”, a mai spus românca.
Gabriela Ruse, probleme cu Marta Kostyuk
Gabriela Ruse a vorbit și despre cât de greu îi este să joace la dublu, mai ales pentru faptul că de multe ori ajunge chiar să joace rolul de psiholog pentru coechipiera ei.
„Uneori dă rezultate tactica mea, alteori nu. De exemplu, la sfârșitul setului doi din primul tur cu Gracheva și Blinkova, ne-am dat seama că trebuie să ne mutăm amândouă în spate, pe linia de fund, ca să nu mai avem presiune. Noi cumva ne forțam una pe cealaltă ca să dăm returul bine, ca să nu facă adversara de la fileu punct cu intercepție.
Marta a fost inspirată și mi-a spus la sfârșitul setului doi să schimbăm tactica, asta pentru că și eu am simțit că puneam presiune una pe cealaltă, involuntar. Viața asta de dublu este grea, uneori, mai ales când trebuie să faci psihoterapie cu colega de echipă pe teren.
Marta tocmai dăduse o dublă greșeală, foarte ușor. Atunci i-am spus că i-a schimbat gândul adversarei. Tenisul este un joc al minții, sută la sută, cel puțin pentru mine. Toată lumea știe să joace tenis, nu se mai pune problema decât de diferența creată de mental, de psihic. Marta este mai mică decât mine ca vârstă. Eu trebuie să fiu cumva sora mai mare. Simt că este necesar, spre binele meu, să o protejez întrucâtva. Ea rar va veni la mine și să-și asume responsabilitatea comună cu un minimum curaj”, a mai declarat Ruse despre colega ei.