Ungurii sunt terminați! UEFA intervine în scandalul steagului. Anunț devastator

UEFA se implică în scandalul momentului din fotbal. Șefii forului au trimis o scrisoare către Federația de Fotbal din Ungaria, după ce s-a spus că forul UEFA și FARE ar fi fost de acord cu solicitarea prin care se poate afișa steagul Ungariei istorice pe stadioane.

Șefii UEFA amenință cu sancțiuni drastice.

UEFA intervine în scandalul steagului

Theodore Theodoridis, secretarul general UEFA, a trimis o scrisoare Federației de Fotbal din Ungaria. Se specifică faptul că se vor lua măsuri drastice dacă vor apărea pe stadioane astfel de steaguri sau bannere.

”Dragă domnule Vagi,

În legătură cu precedenta noastră corespondență din 20 martie 2023, cu referire la folosirea de steaguri sau bannere care să conțină simboluri ca „Ungaria Istorică” și „Ungaria Mare” în cadrul meciurilor UEFA.

Spre surprinderea noastră totală, am aflat de existența mai multor știri care prezintă un acord dat de UEFA pentru folosirea acestor steaguri și bannere la competițiile pe care le organizează. Pentru a evita orice dubiu, vrem să clarificăm faptul că UEFA nu a aprobat afișarea unor astfel de steaguri și bannere. Mai mult, așa cum am menționat în scrisoarea precedentă, prezența unor asemenea bannere poate aduce consecințe pe linie disciplinară. De aceea, vă recomandăm ferm să urmați pașii necesari pentru a împiedica afișarea acestor steaguri sau banenre la orice meci organizat de UEFA.

În ultimul rând, așa cum am menționat și în scrisoarea anterioară, va fi de competența organismelor disciplinare independente să evalueze și să impună eventuale sancțiuni în acord cu regulile UEFA.

Cu sinceritate,

Theodore Theodoridis
Secretar General UEFA”, este scrisoarea celor de la UEFA, potrivit Playsport.

De unde a pornit scandalul

Federația Maghiară de Fotbal a susținut că UEFA a aprobat introducerea de bannere cu imaginea unei hărți a Ungariei istorice la meciurile echipei naționale.

„În ceea ce priveşte permiterea afişării simbolului istoric, MLSZ a solicitat o poziţie clară de la UEFA şi FARE. Acceptând argumentul MLSZ, cele două organizaţii au recunoscut că doar culorile hărţii istorice a Ungariei şi ale blazonului Árpád nu constituie un comportament rasist, dar acest lucru nu se aplică simbolurilor şi inscripţiilor suplimentare plasate pe drapele, precum şi scandărilor fanilor. Ca urmare a negocierilor, federaţia va permite introducerea în stadion a bannerelor care simbolizează respectul pentru Ungaria istorică şi solidaritatea cu suporterii de peste graniţă.

Condițiile sunt: să conțină doar harta Ungariei Mari, nu alte simboluri sau inscripții. Să fie folosite doar culorile roșu, alb și verde. Steagul de pe stadion nu poate să împiedice fanii de pe stadion să urmărească meciul”, este o parte din comunicatul publicat de MLSZ.

Federația Română de Fotbal, comunicat oficial

„Federaţia Română de Fotbal consideră protejarea integrităţii fotbalului ca o valoare fundamentală a modelului european al sportului, ce trebuie respectată de fiecare parte implicată.

FRF a solicitat forului de la Nyon punctul de vedere oficial cu privire la anunţul Federaţiei Maghiare de Fotbal. Ca urmare a răspunsului primit de la UEFA, facem următoarele precizări.

UEFA nu a autorizat şi nu va autoriza afişarea simbolurilor menţionate de Federaţia Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European; Considerăm că Federaţia Maghiară de Fotbal a greşit făcând anunţul respectiv întrucât afişarea acestor simboluri reprezintă o abatere de la prevederile Regulamentului Disciplinar UEFA (mesaje cu conţinut provocator şi/sau politic), iar FRF va sesiza cu siguranţă comisiile disciplinare, dacă va fi cazul”, se arată în comunicatul de presă al FRF.

Ce teritorii cuprindea Ungaria istorică

Pe harta Ungariei mari apar teritoriile pe care maghiarii le-au pierdut după Primul Război mondial după semnarea Tratatului de la Trianon în 1920.

Între teritoriile pierdute atunci de Ungaria se numără Transilvania, Slovacia, Burgenland (estul Austriei), Voivodina (nordul Serbiei), Slavonia (partea continentală a Croației) și Transcarpatia (cunoscută și ca Rutenia, în sud-vestul Ucrainei la granița cu Slovacia și Ungaria).

Ungurii au încercat să obțină din nou toate teritoriile în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. De-a lungul timpului au mai fost declarații în acest sens, mai mult premierul Viktor Orban a apărut cu o eșarfă cu această hartă.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Clasamente oferite de Sofascore

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed