Un român revoluționează sportul mondial! Este vorba despre o disciplină mai puțin populară la noi

Președintele Federației Române de Yachting, Alexandru Micu, a inventat un sistem de curse rapide care poate revitaliza acest sport pe plan mondial.

Concret, el a conceput o întrecere rapidă, eliminatorie, care se dispută sub ochii spectatorilor, lângă ponton: express sailing. Proba e în curs de acreditare.

„E un nou sistem de curse, express sailing. E o invenție a noastră, a românilor. Pleacă de la mine și are în bază toată expertiza pe care am reușit să o acumulez timp de 20 de ani. Am descoperit că publicul nu e interesat de concursuri la distanțe foarte mari, care pot fi plictisitoare și în care oamenii nu se văd”, spune Alexandru Micu, președintele Federației Române de Yachting.

Ideea a fost primită cu mult entuziasm la nivelul Federației Europene de Yachting. „La nivel internațional suntem în plin proces de acreditare a sistemului. Președintele Federației Europene de Yachting, a fost extraordinar de încântat.”, povestește Micu.

În weekend, pe lacul Siutghiol, a avut loc un concurs experimental, la care au participat 8 concurenți. Cel mai mic dintre ei, Luca Popa, avea doar 10 ani.

„Vântul a fost foarte puternic, am încercat și eu să rezist încât să nu cad”, mărturisește Luca Popa, de la clubul Wind Hunters.

Președintele Federației, descalificat

Printre cei 8 s-a aflat și Alexandru Micu, „părintele” sistemului de curse. Acesta a fost descalificat pentru că a încălcat o regulă pe care chiar el a inventat-o!

„Am fost descalificat pentru că am agățat baliza de poartă. Regulamentul e făcut de mine, eu trebuie să fiu primul care îl respectă”, președintele Federației Române de Yahting.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Gigi Becali, oprit de poliție! Ce făcea în fața Guvernului? Amănunte de ultimă oră

Patronul celor de la FCSB, Gigi Becali a fost...

Dezvăluiri incredibile despre Ion Țiriac! Alexandru Arsinel l-a dat de gol înainte de moarte: „Era ahtiat”

Maestrul Alexandru Arșinel a încetat din viață joi, la...

Dueluri șoc în grupele Cupei României. Rapid-CFR, sau Dinamo-FCU Craiova printre capetele de afiș

În noul sezon, Cupa României are un nou format,...

Gigi Becali a lăsat mască pe toată lumea! Ce a putut să spună după moartea lui Alexandru Arșinel: „Ce pierdere, tată?”

Gigi Becali, patronul FCSB-ului, a reacționat după aflarea decesului...

Parteneri
Recomandari