Un fost campion al Europei cu Steaua îl trimite pe Pintilii la școală: `Trebuie să studiezi, nu merge doar cu două-trei grătare în timpul liber!`

Chestiunea ultimelor zile a fost situația ”principalului” de la FCSB. Leo Strizu, antrenorul cu licență Pro din acte, n-a mers în cantonament cu echipa, iar Mihai Pintilii, cel care-i pregătește pe fotbaliști cu adevărat, n-are școala cerută de FRF.

Gigi Becali și Mihai Stoica l-au luat la țintă pe rând pe șeful Școlii de Antrenori, Lucian Burchel. Dar sunt și foști jucători roș-albaștri, care-l trimit pe Pintilii la să învețe meseria și la școală.

„Școala de antrenori e foarte importantă, se învață lucruri bune. Sunt lectori care vin de afară, care te învață. Trebuie să studiezi! Nu merge doar „Am jucat fotbal, sunt aproape de jucători, mai facem două-trei grătare în timpul liber”. Nu e suficient să ai doar experiență fotbalistică!

Nu poți să ai performanțe așa! Ai performanțe doar pe moment, stai așa, că sunt doar șapte meciuri (n.r. – ale lui Mihai Pintilii ca antrenor la FCSB). Dacă duci echipa în play-off e o mare performanță? Au mai fost echipe în play-off, Sepsi, Mediaș, Clinceni.

Trebuie să vedem situația „a la longue”. Așa sunt și jucători care explodează, apoi dispar. Croitoru, Prepeliță, au demonstrat, dar trebuie să demonstreze în continuare.

Școala e importantă, trebuie să te documentezi permanent, sunt lucruri noi care apar și pe care trebuie să le știi. Nu poți să treci peste școală, trebuie să existe niște reguli.

Acești antrenori poate își doresc să ajungă afară, să antreneze. Dacă n-au licența PRO, nu pot să meargă în străinătate. Când eram eu, nu era licența PRO, dar am luat carnet de antrenor”, a spus Gabi Balint, la emisiunea Fotbal Club.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari