Uluitor! Daniel Pancu face praf naționala pe care o antrenează: `Ei au de unde alege, tot timpul vin cu alții, la noi acesta e bazinul de selecție`

Daniel Pancu, antrenorul echipei naționale ”U20” a României, și-a exprimat frustrarea la conferința de presă înaintea meciului cu Italia U20.

După partida cu Italia, România va susține încă un joc împotriva naționalei similare a Poloniei.

Daniel Pancu și-a exprimat dezamăgirea la conferința de presă

Față de ”dubla” cu Germania și Cehia, Pancu a schimbat foarte mult din efectivul de jucători și a motivat decizia:

”La prima convocare am mizat mult pe jucătorii prezenți la Campionatul European din Slovacia din această vară, pentru că-i cunoșteam și credeam și cred în continuare că merită o șansă, chiar dacă mulți nu aveau minute, nu aveau ritm de joc. Am riscat mult pentru că jocurile sunt foarte grele în această grupă de elită. Dar, la această acțiune am urmărit să aduc mult mai mulți jucători care au minute, ritm de joc, chiar dacă mulți provin din Liga a 2-a, chiar și din Liga a 3-a, din România și Italia.

Apoi, au mai ieșit Gherghely, accidentat, să spunem, cu toate că joacă la Liga de Tineret, nu și în echipa de prima ligă de fotbal (n.a  Zalaegerszegi – Ungaria), ci la Liga a 3-a. În aceeași situație e Ignat, Anton e accidentat, dar oricum cred că nu îl lăsa clubul Torino, Vita s-a accidentat ultima etapă. E o mare problemă la fundașii centrali, pentru că toți antrenorii din România preferă jucătorii sunt vârstă pe bandă, trebuie să joace undeva în zonele laterale.

Fundași dreapta găsești foarte mulți, fundași stânga găsești foarte mulți, lipsesc jucătorii din zona centrală, este mult mult mai greu. Așadar, am fost preocupat să iau jucători cu minute mai multe, iar ca al doilea obiectic, ca și joc, îmi propun să avem mai multe acțiuni ofensive și să călcăm mai mult careul advers, să reușim să punem și noi presiune pe adversar. Și spun asta, pentru că am suferit foarte mult din punctul ăsta de vedere, atât în Cehia, cât și la la Arad, cu Germania.

Naționala ”U20” reflectă realitatea din România

Dacă există vreo echipă națională care să reflecte la modul obiectiv realitatea fotbalul românesc din acest moment, este această selecționată sub 20 de ani. Ea este atât de blamată, criticată, contestată, dar nu face decât să reflecta starea și bazinul, aria de selecție a fotbalului românesc. Același lucru se întâmplă și la nemți și la italieni și la polonezi, adică cei mai buni pasibili de a fi selecționați la această vârstă merg la U 21 sau U 19, doar că ei au de unde alege, tot timpul vin cu alții.

De exemplu, în Italia, Casadei a plecat la Chelsea, a jucat în vară contra României, a plecat pentru 25 de milioane, Volpato joacă etapă de etapă la Roma, deja au făcut pasul mai sus. Italia are 15 jucători în acest lot de 26 convocați care au fost la Euro, deci au mai întâlnit România. Sunt o echipă foarte omogenă, o echipă cu o idee clară de joc, cu o echipă care joacă ca una de club, pare că se antrenează zi de zi împreună”, a spus Daniel Pancu.

 

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari