Trauma uriașă a lui Ion Țiriac! Magnatul a rămas marcat pe viață: ‘Cel mai mare dezastru’

Ion Țiriac a acceptat să vorbească despre cel mai cumplit moment din cariera sa. Chiar dacă are 83 de ani nu a uitat nici acum ce s-a întâmplat în 1960.

La vremea respectivă, milionarul făcea parte din naționala de hochei pe gheață a României, alături de care a participat la JO de iarnă de la Innsbruck și la Campionatul Mondial.

Tricolorii ar fi trebuit să participe și la olimpiada din 1960 de la Squaw Valley, dar România a decis să boicoteze competiția. Ion Țiriac a recunoscut că și-ar fi dorit să meargă atunci în SUA și nu a uitat nici azi ce s-a întâmplat.

Ion Țiriac: „A fost unul dintre cele mai mari dezastre”

„În momentul respectiv, eram în echipa națională de hochei pe gheață, ne pregăteam pentru Jocurile Olimpice din Squaw Valley. Și trei ani de zile, ba la Bâlea, ba la Tușnad, ba la 2.000 de metri, ba la -35°C. Cu trei antrenamente pe zi, inclusiv noaptea, ca să fim la ora Statelor Unite.

Cu o săptămână înainte, ni s-a comunicat că trebuie să boicotăm. Noi nu voiam să boicotăm nimic. Dar asta a fost decizia pe vremea aia. Nu exista tocmeală dacă asta era decizia.

De ce? Pentru că Germania Democrată nu fusese admisă la acele Jocuri, ci doar Germania Federală. Iar tot Blocul de Est s-a supărat și n-a mai mers (n.r. – doar România avea să boicoteze prezența la Squaw Valley). A fost unul dintre cele mai mari dezastre, dacă nu cel mai mare, al carierei mele de sportiv”, a povestit Ion Țiriac, într-un interviu acordat GSP.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari